Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Kolocová se Slukovou skončily i v Polsku ve čtvrtfinále

Sport

  19:12
STARE JABLONKI - Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková obsadily na grandslamu v polských Starých Jablonkách páté místo. V druhém kole play off dnes zvítězily nad Američankami Nicole Branaghovou a trojnásobnou olympijskou šampionkou Kerri Walshovou dvakrát 21:19, ve čtvrtfinále však ve třech setech podlehly Ruskám Jevgeniji Ukolovové a Jekatěrině Chomjakovové.

České plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vpravo) a Markéta Sluková na olympijských hrách foto: Reuters

Na pátém místě skončily české volejbalistky v letošní sezoně už pošesté. O premiérovou semifinálovou účast v kariéře pětkrát neúspěšně bojovaly na turnajích Světového okruhu i na olympijských hrách v Londýně.

Walshová vybojovala třetí olympijské zlato za sebou po boku Misty Mayové-Treanorové, která po hrách ukončila kariéru. V základní skupině v Londýně zdolaly i Kolocovou a Slukovou. Ve Starých Jablonkách Američanka se staronovou partnerkou Branaghovou jasně ovládly základní skupinu, na český pár ale ve vyřazovací části nestačily.

Ukolovová a Chomjakovovová byly v Polsku nasazené až jako číslo 24, ale duel s turnajovými sedmičkami zvládly a rozhodující set vyhrály 15:11.

Vyřadily tak i druhou českou dvojici, neboť Hanu Klapalovou a Lenku Háječkovou porazily ve čtvrtek v úvodním kole play off.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!