Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

KOMENTÁŘ: Svatozář ve formuli 1 zachraňuje životy, musí se ale ještě doladit

Sport

  10:14
PRAHA - Nebylo odjeto ani první kolo, a na trať Velké ceny Abú Zabí už vyjížděl safety car, protože formule Nica Hülkenberga se proletěla vzduchem a tvrdě dopadla koly vzhůru. Jezdci pomohl tzv. systém halo, který byl před svým zavedením tvrdě kritizován kvůli vizuální stránce. V té sice úplně nevyniká, nicméně letos už poněkolikáté ukázal, že bezpečnost by měla stát nad krásou.

Při nehodě Fernanda Alonsa svatozář pomohla. Stejně tak pomohla i Hülkenbergovi. foto: Jiří Křenek

VIDEO: Děsivá nehoda ve formuli 1. Hülkenbergovo auto udělalo několik salt

 Jenže „svatozář“ nad hlavami jezdců bude třeba ještě doladit. Vůz totiž dopadl na zem takovým způsobem, že německý závodník nemohl přes oblouk vylézt. Člověk si ani nechce představit, jaké peklo by čekalo jezdce, pokud by kolem něj v tu chvíli hořelo.

Musel by totiž počkat, než traťoví maršálové monopost otočí zpět na kola, na což byl včera naštěstí dostatek času. Při požáru, kdy se bojuje o každou vteřinu, by byl závodník skoro jistě odsouzen k těžkým popáleninám, ne-li něčemu horšímu.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...