Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Je to pi*a! Komentátor urážel tenistku Cibulkovou. Dostal výpověď

US Open

  14:06
BRATISLAVA/PRAHA - Slovenský sport má aféru. Komentátor Tomáš Daniš z televizní stanice Slovak Sport se netají antipatiemi k tenistce Dominice Cibulkové a častoval ji urážkami.

Slovenská hráčka Dominika Cibulková na Australian Open. foto: Reuters

Z přímých přenosů to nebylo patrné, ale na Facebooku, kde vstupoval pod jménem Giovane De Souza Elber, se do slovenské jedničky nevybíravě a vulgárně navážel. „Talent je to, co nikdy neměla,“ napsal třeba o současné světové jedenáctce.

Když Cibulková utrpěla na US Open drtivou prohru s mladičkou Američankou Catherine Bellisovou, Daniš se nepokrytě radoval. „1208. hráčka světa a s Cibulkovou si vytřela pr...l, já padám...“

Slovenská tenistka Dominika Cibulková
Tenistka Dominika Cibulková
Slovenka Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková slaví postup do finále

Neváhal řešit ani soukromí pětadvacetileté hráčky, když tvrdil, že na okruhu ATP „prosouložila své mládí“.

Vrcholem pak bylo Danišovo veřejné sdělení, jak je mu proti srsti, když musí zápasy Cibulkové komentovat. „Je to p..a! Vždyť víš, že ji nemám rád, a ještě k tomu ji dnes musím komentovat,“ citoval Danišovo sdělení web Športky.sk.

Otec tenistky mě uráží, brání se komentátor

Vymýšlí si, reaguje Cibulka

„Komunikaci s panem Danišem jsem zahájil, protože mě moji známí upozornili na velké množství nevhodných a vulgárních nadávek na adresu mojí dcery,“ řekl deníku Plus jeden deň Milan Cibulka.

„Je celkem přirozené, že jsem si jako její otec přál, aby se podobných výrazů zdržel. Jsem překvapený, jak citlivě reaguje na kritiku. Vymýšlí si.“

Server zdůraznil, že komentátor Daniš veřejně pošpiňuje jméno slovenské hrdinky a je až zarážející, jaké příspěvky zveřejnil na sociální síti. „Já ji (Cibulkovou) neřeším. V televizi si poslechněte, jestli jsem proti ní. Co dělám v soukromí, je moje věc, a co dělám v práci, je věc druhá,“ reagoval na otázky serveru komentátor Slovak Sportu.

„Ale vím, odkud vítr vane. Za vším stojí pan Cibulka, který mě urážel,“ cituje Daniše web Pluska.sk. „Dominika mi je nesympatická od Roland Garros v roce 2013, kde se negativně vyjádřila k tenisovému svazu. Je to pro mě nezajímavý člověk a vyjádřil jsem svůj osobní názor,“ podotkl.

Později však své vyjádření překrucoval. „Na sociální sítě jsem nikdy nic nenapsal. Kdo mě zná, tak ví, že to není můj slovník.“.

Karol Polák: Internet je LSD současnosti

Od Daniše se hned distancovali jeho kolegové z jiných stanic. „Odsuzuji všechno, čím se v těchto dnech proslavil, urazil pozici profesionálního komentátora a netuším, co ho k tomu vedlo. Osobní názor může mít každý občan, komentátor, moderátor či divák, ale jeho pozice mu nedovoluje ho tímto způsobem prezentovat,“ zdůraznil Luboš Hlavena, komentátor a redaktor RTVS.

V podobném duchu se vyjádřil legendární komentátor Karol Polák. „V první řadě by si něco takového neměl dovolit nikdo, ani, s odpuštěním, bezdomovec. Vytrácí se úcta člověka k člověku a je jedno, jestli je to komentátor nebo někdo jiný. Já toho pána neznal - teď je tolik komentátorů a absolventů novinářských škol jako nikdy předtím. Polehčující okolností by mohlo být, že to neřekl do vysílání, ale napsal na internet. To je LSD současnosti. Snese všechno a proto zodpovědnost zůstává na tom, kdo tam přidává obsah,“ uvedl.

Podle páteční zprávy serveru Športky.sk už stanice Slovak Sport.TV oznámila, že s Tomášem Danišem ukončila spolupráci.

Autoři: ,

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.