Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Komu před play off zůstane černý Petr?

Sport

  12:30
PRAHA - V hokejové extralize play off ještě nezačalo, ale boj o ně je v plném proudu. Tým na šestém místě, které zaručuje přímý postup do vyřazovacích bojů, dělí od jedenáctého, nepostupového jen šest bodů. Následujících devět kol vyřeší, kdo se do elitní desítky dostane.

Kladno. foto: Roman VondroušČTK

„Snažíme se bodově uspět, což se nám vcelku daří. Jenže ostatní týmy bohužel vyhrávají také,“ poukázal trenér Pardubic Jiří Šejba na fakt, že jejich největším konkurentům, jako je Kladno nebo Vítkovice, se v poslední době daří.


Pardubice se z počáteční krize pomalu dostávají, zatím jim patří jedenácté místo, ale od neděle většinu týmu trápí střevní potíže. „Bude to těžké, ale v neděli proti Třinci jsme v úspěch také moc nevěřili a podařilo se nám vyhrát. Dnes je na tom snad většina hráčů lépe,“ dodal Šejba před zápasem na Spartě.


Největším skokanem v tabulce je Kladno. Ještě koncem prosince se krčilo na samém konci. Teď je na deváté příčce, která mu zajišťuje alespoň předkolo play off, které hrají týmy na sedmém až desátém místě a z nějž do vyřazovací části postupují dva.

Chceme do play off, říká Kladno

„Dlouhou dobu jsme se dívali na spodek tabulky,“ připomněl Zdeněk Müller, kouč Kladna. „Dostali jsme se ale do takové formy, že máme jiné ambice, a to dostat se do play off,“ řekl Müller.  Kladno ztrácí dva body na šesté místo. „Šestka je reálná, ale chceme hlavně do desítky.“

Kladnu pomohl k vzestupu především návrat několika dlouhodobě zraněných a zlepšený výkon klíčových hráčů. „Trvalo nám déle, než jsme se dostali do určitého tempa a začali vyhrávat,“ řekl Müller. Hlavními tahouny středočeského týmu jsou především několikanásobní mistři světa a olympijští vítězové Pavel Patera a Martin Procházka, v brance pak září sedmatřicetiletý Zdeněk Orct.

„To je kapitola sama pro sebe. Hodně nás drží,“ chválil Procházka svého gólmana. Jenže ani zlepšená forma z posledních utkání postup nezaručuje. To dobře ví Jiří Šejba, který byl trenérem Pardubic, když v roce 2005 vyhrály titul. Rok poté však výsledkově tápaly a nakonec jim utekla účast v play off. „Občas mi to hlavou proběhne. Hráli jsem tehdy v pohodě na nějaké čtvrté páté příčce.

Nebýt zranění brankáře Lašáka, tak to byla normální sezona,“ vzpomínal Šejba. „Každý z nás dává hlavu na pomyslný katův špalek,“ dodal. V opačné pozici je Třinec, který si z posledních sedmi zápasů odnesl pouze bod, nebo trápící se Plzeň. „Krize na nás přišla v nejméně vhodnou dobu, těsně před play off,“ řekl František Černý, asistent plzeňského trenéra, poté, co jeho tým v neděli ztratil vítězství nad Ústím v posledních pěti minutách. Dnešní program - 17: Třinec - Slavia, 17.30: Litvínov - Zlín, Znojmo - Plzeň, Kladno - Vítkovice, Č. Budějovice - Ústí. 18: Sparta - Pardubice, K. Vary - Liberec.

Autoři:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...