Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Konec Pudilové v UFC? Taktický souboj s Kishovou nezvládla, prohrála na body

Česká zápasnice Lucie Pudilová v UFC prohrála s Justine Kishovou foto: Repro Nova Sport 2

Raleigh - Zápas o možné bytí a nebytí ve slavné MMA soutěži nezvládla. Česká zápasnice Lucie Pudilová si z vyrovnaného taktického zápasu odnesla čtvrtou porážku v řadě. S Američankou Justinou Kishovou v rámci galavečera UFC Fight Night 166 prohrála na body a sen o prodloužení smlouvy se jí zřejmě rozplynul.
  1:52

Ač před zápasem mezi oběma bojovnicemi proběhla na sociálních sítích ostrá výměna názorů, v oktagonu obě vsadily spíše na vyčkávací taktiku. Ta však lépe sedla rodačce ze Severní Karolíny.

Česká zápasnice Lucie Pudilová v UFC prohrála s Justine Kishovou
Lucie Pudilová na vážení k UFC Fight Night 166.

Kishová, která se do oktagonu vrátila po dvouleté pauze a po dvou porážkách, dokázala s Pudilovu sehrát vyrovnanou bitvu, ve které však byla o něco aktivnější. Ač se české zápasnici podařilo úspěšně držet vzdálenost a kontrovat tvrdými údery, rozhodčí se nakonec přiklonili na stranu její soupeřky.

Všichni tři sudí každé kolo ohodnotili shodně v poměru 10:9 pro Kishovou a s největší pravděpodobností tak zařídili Pudilové konec v UFC. Pětadvacetiletá zápasnice z Příbrami si ve slavné soutěži připsala dohromady dvě výhry a čtyři porážky.

Autoři:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč