Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Konečnému se zápas snů znovu vzdálil

Sport

  15:28
HANNOVER - Český boxer Lukáš Konečný si na vysněný boj o titul profesionálního mistra světa organizace WBO v lehké střední váze musí ještě počkat. Už podruhé byl zápas odložen. Poprvé nemohl kvůli zraněnému mezižebernímu svalu boxovat Konečný, tentokrát zápasu zabránila zraněná noha jeho soupeře Sergeje Dzinziruka z Ukrajiny.

Životní zápas znovu odložen. Lukáš Konečný si na boj o titul mistra světa musí ještě počkat. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Oba borci se o titul měli utkat 19. ledna v Düsseldorfu. Původní zápas odložení kvůli Konečného zranění byl naplánovaný na 30. listopadu v Karlsruhe.

Konečnému se tak opět vzdálilo splnění snu, že jako první Čech v historii nastoupí k duelu o profesionální titul. Devětadvacetiletý boxer z Ústí nad Labem plánoval, že se pokusí za necelé dva týdny ukončit Dzinzirukovu neporazitelnost mezi profesionály, kterou ukrajinský boxer drží i po 34 zápasech.

Jejich souboj se měl konat v rámci galavečera, jehož vrcholem bude zápas o titul mistra světa těžké váhy organizace WBA mezi Uzbekem Ruslanem Čagajevem a Britem Mattem Skeltonem.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.