Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Konečný podal protest

Sport

  15:15
PRAHA - Zápas českého boxera Lukáše Konečného o titul mistra světa asociace WBO v lehké střední váze, ve kterém v sobotu podle rozhodčích prohrál v Drážďanech s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem, bude mít dohru u zeleného stolu. Konečného stáj SES se totiž rozhodla podat proti výsledku protest.

Podle mnohých odborníků měl Konečný vyhrát. foto: ČTK

Uvozovky dolníManažer podal protest k organizaci WBO. To, že by se nám podařilo změnit
výsledek, je nereálné, protože by museli najít chybu v součtu bodů. Chtěli bychom ale, aby nařídili odvetu.
Lukáš KonečnýUvozovky horní

 

Ulf Steinforth, který českého boxera zastupuje, naznačil, že si jeho stáj bude stěžovat ještě v noci po duelu na závěrečné tiskové konferenci. A nakonec tak i učinil. "Podali jsme protest z důvodu zpochybnitelného výsledku k organizaci WBO. Požadujeme přehodnocení bodů, nebo odvetu,"citoval Steinfortha deník Sport.

K podobnému kroku se zástupce českého boxera odhodlal již podruhé v Konečného kariéře. V roce 2004 nebyl spokojený s výsledkem duelu proti Španělu Rubenu Varónovi Fernandezovi, s kterým dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa prohrál podle všech rozhodčích 94:95. Titul EBU-EU tak získal Verón. Organizace EBU tehdy protest uznala a nařídila odvetu, ke které ale Španěl odmítl nastoupit a o titul přišel. Něco podobného by mohlo teoreticky nastat i nyní, neboť Dzinziruk se podle dostupných informací chystá odletět boxovat do USA. "Kdyby ale odvetu nařídili, do zámoří by možná teď neletěl. Navíc my bychom chtěli, aby se boxovalo v Praze," uvedl Konečný, podle kterého se ale nedá čekat, že by o protestu bylo rozhodnuto v nejbližší době.  Nejméně měsíc to bude trvat," dodal český boxer.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...