130 let

Zkrvavený Lukáš Konečný | foto: ČTK

Konečný prozradil soupeře. Boxovat bude s Francouzem Achourem

Sport
  •   15:20
PRAHA - Nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný se v sobotu 23. března v Magdeburgu utká s Karimem Achourem z Francie a ve hře bude evropský titul organizace WBO ve střední váze. Čtyřiatřicetiletý brněnský rodák potvrdil, že se do profiringu po pěti měsících vrátí, již koncem února, zveřejnil jméno soupeře.

"Určitě to není snadný boxer na rozcvičku. Přestože není knokautér, má dost podobný styl tomu mému. Je to rváč," uvedl Konečný na webu profiboxing.cz na adresu soupeře, který má za sebou mezi profesionály 19 zápasů a 14 z nich vyhrál. Český člen německé stáje SES manažera Ulfa Steinfortha dosud boxoval v lehké střední váze, nyní se definitivně rozhodl postoupit o kategorii výš.

Konečný naposledy boxoval v říjnu, kdy v Kyjevě prohrál duel o pás světového šampiona organizace WBO v lehké střední váze se Zaurbekem Bajsangurovem z Ruska. Následně si naplánoval přestávku a chtěl se představit až v dubnu v Brně, ale nakonec došlo ke změně a dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa bude boxovat na galavečeru v Německu, který uspořádá jeho stáj. Momentálně už se Konečný připravuje v Magdeburgu, kde absolvoval i první sparingy. Hned úvodní mu ale vůbec nevyšel.

"Já byl v šoku, kouč Dirk Dzemski také. Nevěděl, co se se mnou děje," přiznal Konečný. Důvodem prý byla únava z dlouhé cesty do Německa. "Z neděle na pondělí jsem spal asi tři hodny. V neděli jsem byl tradičně v sauně a tam shodil dolů přes tři kola. Pak 200 kilometrů do Magdeburgu. Prostě jsem byl bez šťávy," vysvětlil Konečný. Druhý den už bylo ale vše relativně v pořádku. "Sice jsem byl ještě trochu bez energie, ale bylo to výrazně lepší, vše v pořádku. Já i kouč jsme se uklidnili," dodal Konečný.

Autor: ČTK