Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kopačky Tomáše Rosického pomohou obětem zemětřesení v Japonsku

Sport

  13:32
PRAHA - Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický hrál v přípravném zápase v Pule proti Chorvatsku v nových kopačkách puma. Zápas proti mistrům světa ze Španělska v Granadě také absolvoval v kopačkách s výraznými barvami a japonskými znaky, ale v úterý proti Lichtenštejnsku už v nich nenastoupil.

Dražené kopačky Tomáše Rosického. foto: Reprofoto

Na portálu aukro.cz se totiž jeho střelky draží a výtěžek půjde na konto Charity Česká republika. Finanční prostředky budou využity na pomoc obětem zemětřesení a tsunami v Japonsku.

"Na zápas s Chorvatskem a na Španěly jsem měl speciální kopačky. Super design a parádní barvy, takže se mi v nich hrálo výborně. Rozhodli jsme se ale, že dáme kopačky Tokyo do dražby a výtěžek poputuje na Japonsko zasažené zemětřesením a vlnou tsunami," objasnil Rosický.

Dražba na portálu aukro.cz začala v pondělí 28. března v dopoledních hodinách a skončí v pondělí 4. dubna. Vyvolávací cena kopaček byla 1 500 Kč. "Zúčastnit dražby kopaček se může každý registrovaný uživatel portálu. Věřím, že aukce bude atraktivní nejen pro fotbalové fanoušky a podaří se vybrat vysokou částku, která pomůže potřebným, " řekl David Vychytil ze společnosti Aukro.

Tomáš Rosický na tréninku v Granadě

"Katastrofa, která Japonsko postihla je zcela mimořádného rozsahu a proto si náš místní partner Caritas Japan, který na místě pomáhá obětem zemětřesení a následné vlně tsunami velmi cení prostředků, které naším prostřednictvím věnují občané České republiky, a které pomáhají zmírnit následky katastrofy přímo v postižených oblastech. Gesta Tomáše Rosického si moc vážíme," tlumočil vděk japonské charitativní organizace Pavel Gruber z Charity Česká republika.

Autor: