Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Kordová dlouho útočila na rekordní odměnu v ženském golfu. Nakonec však skončila třetí

Sport

  11:00
naples - Nejvyšší prémii v historii ženského golfu 1,5 milionu dolarů získala na finálovém turnaji LPGA v Naples na Floridě Kim si-jong.

Nella Kordová foto: Reprofoto

Pět týdnů jsem prakticky nejedla, popisuje své zdravotní trable profesionální golfistka Spilková

Šestadvacetiletá Korejka uhájila v závěrečném kole první místo a odrazila útok Nelly Kordové, jež nakonec skončila třetí. Druhá dcera bývalého českého tenisty Petra Kordy Jessica skončila šestá.

Kim Si-jong vedla na CME Group Championship od začátku a jubilejní desátý titul na LPGA vybojovala i přesto, že poslední kolo bylo její nejhorší v turnaji. 

Odměnu v přepočtu téměř 35 milionů korun si zajistila až osmimetrovým patem na poslední jamce. 

Jessica Kordová.
Nella Kordová.

Výsledek 70 jí stačil, Nelly Kordová totiž zahrála ještě o ránu více. Mezi ně se dostala mocně finišující Angličanka Charley Hullová, jež předvedla pět birdie na posledních sedmi jamkách.

„Byla jsem hodně nervózní. Snažila jsem se na vítězství i rekordní prémii nemyslet, ale nešlo mi to z hlavy vytěsnit,“ přiznala vítězná Korejka, jež zvítězila se skóre -18.

Jednadvacetiletá Nelly Kordová zakončila zatím nejlepší sezonu kariéry na pátém místě finančního žebříčku. Dva turnaje vyhrála, v elitní desítce byla dvanáctkrát. Jako jednička zakončila rok jiná Korejka Ko Čin-jong.

Autor:
Témata: Golf, Florida, Naples, golf