Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Koronavirus má dopad na cyklistické klasiky, zrušené jsou Tirreno i Milán-Sanremo

Sport

  16:47
PAŘÍŽ - Etapový závod Tirreno-Adriatico a tradiční monument Milán-Sanremo se v březnu kvůli opatřením proti šíření koronaviru v Itálii neuskuteční. Pořadatelská společnost RCS, která už ve čtvrtek musela zrušit jarní klasiku Strade Bianche, dnes oznámila, že vzhledem k vládnímu nařízení všechny soutěže odkládá. Bude se ale snažit najít náhradní termíny.

Dvakrát celkově třetí skončil na Tirrenu i Roman Kreuziger foto: MAFRA

Zrušení nebo odložení závodů bylo prakticky jisté už od středečního večera, kdy italská vláda nařídila, aby se všechny sportovní akce minimálně do 3. dubna konaly bez diváků. Strade Bianche se mělo jet v Toskánsku tuto sobotu, Tirreno-Adriatico bylo na programu od 11. do 17. března a Milán-Sanremo 21. března. Neuskuteční se ani závod Kolem Sicílie od 1. do 4. dubna.

Německý cyklista Marcel Kittel slaví etapové vítězství na Tirreno-Adriatico.
Německý cyklista Marcel Kittel (vlevo) slaví etapové vítězství na...

Kvůli šíření nového typu koronaviru už byl koncem února předčasně ukončen etapový závod Kolem SAE a některé týmy stále zůstávají v Abú Zabí v karanténě. Další stáje na vývoj situace zareagovaly přerušením sezony, některé se odhlásily jen z italských závodů.

Etapový závod Paříž-Nice ve Francii by se měl od 8. do 15. března jet podle plánu. Nad jeho obsazením ale zatím visí otazník.

Itálie je epicentrem nákazy koronaviru v Evropě. Eviduje bezmála 4000 případů, nemoci COVID-19 na Apeninském poloostrově podlehlo 148 lidí.

Autor: