Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kouč Beránek povede maďarské mistry

Sport

  18:48
PRAHA - Bývalý reprezentační asistent Miroslav Beránek se stal trenérem fotbalistů Debrecínu. S maďarským šampionem podepsal smlouvu do prosince příštího roku. Klub to dnes oznámil na své internetové stránce.

Miroslav Beránek foto: Hynek Glos, Lidové noviny

Beránek vystřídá ve funkci Attilu Supku, jenž rezignoval po vyřazení ve druhém předkole Ligy mistrů s Rabotnički Skopje. S makedonským týmem Debrecín vypadl po domácí remíze 1:1 a debaklu 1:4 na soupeřově hřišti.

Do Supky se po nezdaru pustil spolumajitel klubu Gábor Szima a výsledkem byl odchod trenéra, jenž s týmem získal loni a letos ligový titul. V Debrecínu působil od předloňského listopadu.

Pro Beránka, jenž po neúspěchu na mistrovství světa opustil realizační tým kouče Karla Brücknera, bude angažmá v Debrecínu první zahraniční zkušeností. Devětačtyřicetiletý trenér strávil posledních osm let v reprezentačních službách, jeho největším úspěchem byl triumf s jednadvacítkou na mistrovství Evropy v roce 2002. O dva roky dříve se podílel na stříbru
stejně starého výběru.

Do roku 2003 pracoval souběžně jako trenér pražské Slavie, v lize vedl také Blšany. Před mistrovstvím světa v Německu dostal Beránek nabídku vést rakouský Pasching, ale odmítl ji, protože se chtěl naplno věnovat přípravě národního týmu na dlouho očekávaný turnaj.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!