Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Koudelka se na Turné čtyř můstků blýskl osmým místem, poprvé v kariéře zvítězil Nor Lindvik

Skokan na lyžích Roman Koudelka skončil osmý v závodu Turné čtyř můstků 1. ledna 2020 v Garmisch-Partenkirchenu. foto: ČTK

Garmisch-Partenkirchen - Skokan na lyžích Roman Koudelka se osmým místem v závodu Turné čtyř můstků v Garmisch-Partenkirchenu postaral o nejlepší český výsledek v sezoně. Zvítězil Nor Marius Lindvik, který individuální závod Světového poháru vyhrál poprvé.
  16:10aktualizováno  16:27

Viktor Polášek ani debutant Filip Sakala se do druhého kola nedostali. Sakala postoupil na Turné z kvalifikace do závodu poprvé a obsadil 49. místo, Polášek byl hned nad ním.

Třicetiletý Koudelka byl loni pátým mužem konečného pořadí Turné, v tomto ročníku SP ale dosud bodoval jen dvakrát a na přední pozice se stejně jako další čeští reprezentanti díval z velké dálky. Jeho i českým maximem bylo 26. místo, které obsadil i na úvod Turné v Oberstdorfu.

V Ga-Pa byl Koudelka po úvodním skoku dlouhém 135 metrů sedmý, ve finále dva metry ubral, ale v elitní desítce zůstal. Na tomto německém můstku se mu dařilo i před rokem, kdy skončil čtvrtý. Zato Poláškovi ani Sakalovi se skok vůbec nepovedl, oba doletěli jen na 114 metrů.

Lindvik v prvním kole jako jediný překonal hranici 140 metrů, vytvořil si slibný náskok 7,5 bodu a v druhém skoku mu k potvrzení vedoucí příčky stačilo 136 metrů. Jednadvacetiletý Nor dosáhl na stupně vítězů v SP jen jednou, před Vánoci byl třetí v Klingenthalu.

V Ga-Pa vyhrál s téměř pětibodovým náskokem před domácím Karlem Geigerem, třetí byl Polák Dawid Kubacki a čtvrtý Kobajaši. Ten má v polovině Turné v čele průběžného pořadí náskok 6,3 bodu před Geigerem, Koudelka je čtyřiadvacátý.

Ve čtvrtek se skokani přesunou do Rakouska, v pátek je na programu kvalifikace v Innsbrucku.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!