Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Koudelkův návrat po zranění: skončil sedmý

Sport

  14:49aktualizováno  17:38
ENGELBERG (Švýcarsko) - Český skokan na lyžích Roman Koudelka se úspěšně vrátil po vážném pádu z minulého týdne v Harrachově a v dnešním závodu Světového poháru v Engelbergu obsadil sedmé místo. Vyhrál Nor Anders Bardal a po triumfu v Zakopaném v lednu 2008 si připsal druhé vítězství v kariéře.

Roman Koudelka. foto: Reuters

Hned za Bardalem se seřadili tři rakouští skokani v pořadí Martin Koch, Thomas Morgenstern a Andreas Kofler, který si tak udržel vedení v průběžném hodnocení Světového poháru. Koudelka v něm je na osmém místě.

Dařilo se i dalším českým skokanům. Vedle Koudelky, který předvedl výkony dlouhé 127,5 a 126,5 metru, bodovali také ostatní tři reprezentanti v hlavní soutěži. Lukáš Hlava byl patnáctý, Jan Matura dvacátý a Jakub Janda obsadil osmadvacáté místo.

"Jsem rád, že celému týmu se teď vede. Pomohl tomu i Harrachov, i když tam Roman (Koudelka) neskákal, protože se tam dařilo," řekl kouč reprezentace David Jiroutek. "Je to pozitivní před Turné," připomněl tradiční Turné čtyř můstků na přelomu roku.

Koudelkův hrozivý pád v Harrachově.

Koudelka měl minulý týden v Harrachově při tréninku vážný pád, při kterém se sice vážně nezranil, ale strávil dva dny v nemocnici na pozorování.

Všechny starty v krkonošském středisku proto vynechal a tento týden ve čtvrtek absolvoval trénink v Ramsau. Nyní je v pořádku zpět.

"V Ramsau jsem měl z toho prvního skoku po pádu celkem strach, ale povedl se mi, a to mě celkem nakoplo," řekl ČTK Koudelka. Krk ho už netrápí, jen ho poměrně často bolí hlava. "Ale dopadlo to nejlíp, jak mohlo," dodal.

Koudelka: Jsem spokojený

Podle Jiroutka byl Koudelka hodně nervózní. "A protože tady je ten můstek trochu jiný, tak v prvním skoku se odrazil pozdě, což ho stálo určitě několik míst," komentoval to Jiroutek. "Také v druhém kole měl smůlu na podmínky, bylo to škoda. Ale je skvělé, že se těšil na závod, že tam nezůstal v hlavě žádný blok a vrátil se tam, kam patří. To je velmi pozitivní," radoval se kouč.

Sám Koudelka měl rovněž velkou radost z umístění, ale věděl, že dnes měl velké rezervy. "Doufám, že jsem na tom ještě líp než před tím Harrachovem," podotkl skokan. "První skok byl hodně zpožděný, druhý už sice jen lehce, ale dneska byly velké rezervy. S umístěním je spokojenost, se skokama už tolik ne. Snad to rychle odstraním," dodal.

Smůla provází Hlavu, který v minulé sezoně skončil třikrát vždy těsně na 31. pozici, první nepostupové do hlavního závodu, v letošní sezoně je stále jedenáctý v průběžném hodnocení Světového poháru, po dnešním závodu navíc jen o bod. Musí proto dál skákat kvalifikaci. "Už jsem si z něj dělal legraci, ale má na to, aby pravidelně skákal do patnáctky," řekl kouč.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!