Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kovalainen už je venku z nemocnice

Sport

  19:12
BARCELONA - Den po hrozivé havárii ve Velké ceně Španělska formule 1 opustil finský pilot Heikki Kovalainen barcelonskou nemocnici. Jezdec stáje McLaren vyvázl z nehody v rychlosti zhruba 240 km/h bez zranění, o jeho startu v příštím závodě v Istanbulu se teprve rozhodne.

Heikki Kovalainen měl pořádné štěstí. foto: AFP

Kovalainen doufá, že tureckou Grand Prix za necelé dva týdny pojede. Šestadvacetiletý závodník odcházel z nemocnice s úsměvem. "Jen mě trochu bolí hlava a mám ztuhlou šíji. Jinak se cítím dobře," uvedl Kovalainen, jenž se podrobil důkladnému vyšetření, které neodhalilo žádné zranění hlavy.


Na nehodu z úvodu závodu, kdy se mu roztrhla pneumatika a vletěl do ochranné bariéry, si nepamatuje. Po nárazu ztratil na chvilku vědomí, ale brzy přišel k sobě. "Chci se dát co nejrychleji dohromady, abych prošel lékařskou prohlídkou před závodem v Turecku," řekl třetí muž březnové Velké ceny Malajsie, který v době karambolu vedl. "Vzhledem k tomu, jak ta nehoda vypadala, je na tom velmi dobře," uvedl lékař týmu Aki Hintsa.


Podle výkonného ředitele McLarenu Martina Whitmarshe stáli při Kovalainenovi všichni strážní andělé. "Ten náraz trval jen setinu sekundy, normálně to při téhle rychlosti bývá více," uvedl Příčiny defektu pneumatiky tým stále zkoumá. "Bylo to nové kolo, struktura byla v pořádku. Nevíme, jestli to bylo způsobeno nějakými úlomky nebo výjezdem do štěrku. Uvidíme později," řekl Whitmarsh.

Autor: