Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kovář znovu nepustil gól, Koukal udeřil dvakrát za 11 vteřin

Sport

  15:05
MOSKVA/PRAHA - Český reprezentační brankář Jakub Kovář vychytal v KHL druhé čisté konto za sebou. Jeden z trojice gólmanů nominovaných na olympijské hry v Soči přispěl 21 zákroky k výhře hokejistů Jekatěrinburgu 2:0 nad Spartakem Moskva.

Lev Praha - Jekatěrinburg. Brankář Jekatěrinburgu Jakub Kovář foto: ČTK

Kovář navázal na svůj čtvrteční výkon s Dinamem Minsk, proti němuž neinkasoval a pomohl také k vítězství 2:0. Celkově si připsal pátou nulu v sezoně.

Málo vídaný kousek se podařil Petru Koukalovi z Nižněkamsku, jenž na ledě Čeljabinsku vstřelil dva góly během 11 sekund. Nejprve proměnil samostatný nájezd poté, co byl faulován v brejku, a krátce po rozehrání se štěstím dostal do branky Traktoru brankářem vyražený puk.

Koukal dvěma góly na rozhraní 32. a 33. minuty otočil skóre zápasu na 2:1 pro Něftěchimik a výrazně tak přispěl k celkové výhře 5:3.

Brankově se prosadil také obránce Miroslav Blaťák z Omsku a pomohl k vítězství 7:2 nad Dinamem Minsk. Václav Nedorost gólem a Lukáš Kašpar dvěma asistencemi zase přispěli k vítězství Doněcku 6:2 v Astaně.

Výsledky KHL:

Omsk - Dinamo Minsk 7:2 (za domácí Blaťák 1+0)
Barys Astana - Doněck 2:6 (za hosty Nedorost 1+0, Kašpar 0+2)
Chanty-Mansijsk - Záhřeb 1:4
Čeljabinsk - Nižněkamsk 3:5 (za hosty Koukal 2+0)
Jekatěrinburg - Spartak Moskva 2:0 (čisté konto Jakub Kovář)
Ufa - Magnitogorsk 2:5.

Autoři: ,

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...