Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Kozáčik se upsal Spartě

Sport

  15:51
PRAHA - Slovenský fotbalový reprezentant Matúš Kozáčik se dnes definitivně stal hráčem Sparty Praha. Bývalý brankář Slavie podepsal na Letné tříletou smlouvu, přičemž jeho bývalý klub podle odhadů dostane pětimilionové odstupné.

Slávistický brankář Matúš Kozáčik. foto: Libor ZavoralČTK

Kozáčikův přestup byl avizován od soboty, v neděli oba kluby dospěly k dohodě a dnes se proto mohl fotbalista v doprovodu svého agenta Pavla Zíky domluvit na Letné, kde měl již předjednanou smlouvu. Po podpisu kontraktu se stal čtvrtým brankářem na soupisce mistrovského klubu a ve společnosti svých konkurentů absolvoval první trénink.

"Jsem velmi rád, že o mě Sparta projevila zájem. Ve Slavii jsem v poslední době neměl ideální postavení a věřím, že změna dresu mi prospěje a pomůžu i Spartě. Jsem připraven na velkou konkurenci a do Sparty se těším," uvedl Kozáčik.

Jednička ve Spartě? Ještě není rozhodnuto
Třiadvacetiletý gólman přišel do Slavie před pěti lety z Košic a brzy se vypracoval v jedničku týmu. S trenérem Karlem Jarolímem si ale nepadl do oka a z miláčka ochozů se stal rázem mužem na prodej. Opakovaně sháněl nové angažmá a zdálo se, že nyní v létě zamíří do Anglie.

Jenže tamní kluby chtěly vyčkat na chvíli, až mu v zimě skončí smlouva, zatímco Kozáčik preferoval odchod ze Slavie, která nyní dostane alespoň nějaké odstupné. Gólman zase bude mít možnost poprat se o možnost stát v brance slavného klubu, i když to bude mít v konkurenci Tomáše Poštulky hodně těžké.

Jeden z jeho nových konkurentů zřejmě odejde hostovat, ovšem Sparta ještě složení brankářské trojice pro letošní podzim neoznámila. Očekává se, že šanci hostovat dostane znovu Zdeněk Zlámal, zatímco Tomáš Grigar možná přestoupí. Roli trojky mohou na Letné svěřit i dalším mladíkům, které má klub v záloze. Potíž je pouze v tom, že ve většině případů jsou nyní na hostování.

"V součinnosti s trenérem jsme chtěli řešit situaci brankářů, která nebyla zcela ideální. Příchodem Kozáčika jsme zvýšili konkurenci a v závislosti na přestupu slovenského reprezentanta se budou dít i další pohyby v kádru Sparty," naznačil další chystané změny Přibyl.

Autor: