130 let

Caroline Wozniacki pózovala pro Sports Illustrated. | foto: Youtube.comReprofoto

Doporučujeme

Krásky se svlékly pro Sport Illustrated. I když drsné Rouseyové se trochu báli

Sport
  •   19:30
NEW YORK - Už od roku 1964 vychází za velkou louží pravidelně speciální vydání prestižního Sport Illustrated – Swimsuit Issue. Nejinak tomu je také letos. A stejně jako každý rok, i tentokrát se mají fanoušci krásných pevných těl nač těšit.

Do kolekce pro rok 2016 byly zařazeny tři elitní světové sportovkyně – tenistka Caroline Wozniacká z Dánska a dvě americké hvězdy, lyžařka Lidsey Vonnová a bojovnice UFC Ronda Rouseyová.

Všechny tři kromě snímku ve skutečných plavkách zapózovaly také v těch namalovaných, tzv. Bodypaintingu. A že šlo o pořádnou šichtu, o tom se můžete přesvědčit na přiložených videích z focení, které probíhalo na karibském ostrově Petit St. Vincent.

zdroj: www.youtube.com

„Bylo to neskutečné, obrovská zábava. Miluji svůj bodypainting. Byl to neuvěřitelný zážitek,“ řekla pro oficiální stránky ženského tenisového okruhu WTA momentálně devatenáctá hráčka světa. Její nadšení podle všeho neutlumil ani fakt, že samotné malování plavek na její tělo trval neskutečných patnáct hodin.

Není bez zajímavosti, že se vedení časopisu nejvíce obávalo posledně jmenované – do loňska neporažené a obávané bojovnice z oktagonu. „Bylo to poprvé, co jsem s ní pracoval a opravdu nevěděl, co od toho očekávat. Všichni víme, že je hodně tvrdá i při vystupování mimo klec. Byl předpoklad, že bude hodně uzavřená,“ řekl po dni s hvězdnou zápasnicí asistent výkonného ředitele Sport Illustrated MJ Day.

zdroj: www.youtube.com

„Ve skutečnosti je to tak, že ve chvíli, kdy ji poznáte, tak zjistíte, jak je to okouzlující osoba. Myslím, že je tak trochu vtažená do svého světa ‚Rondamanie‘, který ale není její přirozeným prostředím. Je to nádherná žena s krásnou pletí,“ dodal Day.

Kdo ví, jestli by mluvil stejně, pokud by se s Rouseyovou potkal třeba na tréninku v oktagonu nebo s ní absolvoval předzápasové akce a musel snášet ataky tak, jako její přemožitelka Holly Holmová. S tou se v létě utká v dlouho očekávané odvetě za jejich první střet, ve kterém Rouseyová senzačně padla v úvodu druhého kola.

zdroj: www.youtube.com

I když slova Daye nemusela být tak úplně mimo mísu. V interview, které poskytla právě po focení a točení pro Sport Illustrated, navíc přiznala, že po porážce chtěla spáchat sebevraždu. „Prostě jsem jenom seděla na zadku a opakovala si, že jsem nic. Nikdo se už o mě nebude zajímat, když jsem prohrála. Uvažovala jsem i o sebevraždě,“ pronesla v prvním veřejném vystoupení od zmíněné porážky.

Naživu ji v tu dobu držel především přítel Travis. „Pak sem si ale uvědomila, že musím žít dále, protože je tady Travis a s ním chci jednou mít rodinu,“ dodala devětadvacetiletá rodačka z Kalifornie.

Při pohledu na videa níže lze jen dodat, že i s estetického hlediska je jen dobře, že temné myšlenky rychle zahnala. Oficiální materiály naleznete na stránce www.si.com/swimsuit.

Autor: Antonín Vavrda