Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

Smrt mladé mistryně světa. Ruská krasobruslařka neunesla ve 20 letech deprese a vyskočila z okna

Juniorská mistryně světa v krasobruslení Jekatěrina Alexandrovská zemřela po pádu z okna foto: instagram.com/alexandrovskaya.k/

Po pádu z okna zemřela dnes v noci v Moskvě juniorská mistryně světa v krasobruslení Jekatěrina Alexandrovská. Ruská média spekulují, že dvacetiletá moskevská rodačka, jež reprezentovala Austrálii, spáchala sebevraždu skokem z šestého patra výškové budovy. Údajně trpěla silnými depresemi a zlepšení nepřinášela ani spolupráce s odborníky.
  12:46

Alexandrovská začínala jako sólistka, ale od roku 2012 se věnovala disciplíně sportovní dvojice. Na mezinárodní scéně debutovala na juniorské Grand Prix v Ostravě 2016. O rok později získala australské občanství a hned ovládla soutěž sportovních dvojic na světovém juniorském šampionátu. Jejím partnerem byl Harley Windsor a společně také v následující sezoně vyhráli juniorskou GP jako první Australané v historii.

Juniorská mistryně světa v krasobruslení Jekatěrina Alexandrovská zemřela po...
Juniorská mistryně světa v krasobruslení Jekatěrina Alexandrovská zemřela po...

Startovali i na olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018, kde se nekvalifikovali do volného programu a skončili osmnáctí. Na mistrovství světa dvakrát obsadili 16. místo. V posledních dvou sezonách je ale začaly pronásledovat zdravotní problémy a Alexandrovská kvůli nim letos ukončila kariéru.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...