130 let

Barbora Krejčíková podlehla Viktorii Azarenkové ve třech setech. | foto: ČTK

Krejčíková nadále roste tenisovým žebříčkem, díky semifinále v Linci je už na 65. místě

Sport
  •   11:06
Saint Petersburg - Tenistka Barbora Krejčíková si po semifinálové účasti na halovém turnaji v Linci vylepšila singlové maximum v žebříčku a je 65. hráčkou světa. Díky povedené závěrečné akci sezony si polepšila o devět míst.

Krejčíková je bývalou světovou jedničkou ve čtyřhře a dnes se dostala na nové maximum v singlovém pořadí. V Rakousku v sobotu marně bojovala o finále s nasazenou jedničkou Arynou Sabalenkovou. Běloruska došla až k trofeji, navázala na předchozí triumf z Ostravy a vrátila se v žebříčku do první desítky.

„Sezonu beru jako velice povedenou. Víc jsem z ní vymáčknout nemohla,“ řekla Krejčíková pro Tenisový svět. Sabalenková se do top ten dostala na úkor Američanky Sereny Williamsové a v desítce je poprvé od loňského srpna.

Barbora Krejčíková (vlevo) nestačila v Ostravě na Viktorii Azarenkovou.
Česká tenistka Barbora Krejčíková.

Jako jednička zakončila sezonu poznamenanou koronavirem australská tenistka Ashleigh Bartyová, ačkoli nehrála devět měsíců žádný turnaj. Karolína Plíšková figuruje nadále na šesté příčce a Petra Kvitová zůstala osmá.

V deblovém pořadí je Barbora Strýcová druhá za tchaj-wanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej. Krejčíkové patří sedmé místo a hned za ní následuje Kateřina Siniaková 

Autor: ČTK