130 let

Barbora Krejčíková slaví svůj první grandslamový titul ve dvouhře. | foto: Reuters

‚Největší hrdinka. Píšeš historii!‘ Krejčíkové gratulovaly k titulu v Paříži Kvitová či Halepová

Sport
  •   18:23
Paříž/Praha - K triumfu na Roland Garros pogratulovaly tenistce Barboře Krejčíkové krajanky i současné a bývalé hvězdy. Zatímco brněnská rodačka přebírala v Paříži vítěznou trofej, prostřednictvím sociálních sítí jí blahopřály třeba Petra Kvitová, Barbora Strýcová či Rumunka Simona Halepová.
Finalisty grandslamového turnaje French Open.
Barbora Krejčíková slaví svůj první grandslamový titul ve dvouhře.

VIDEO: Životní úspěch české tenistky. Krejčíková ovládla pařížské finále a senzačně získala grandslam

„Báro, gratulace. To byl turnaj,“ napsala dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová a přidala českou vlajku. „Největší hrdinka,“ uvedla Strýcová, která letos ukončila kariéru.

Pětadvacetiletou Krejčíkovou ocenila i bývalá světová jednička Halepová. „Píšeš historii! Užij si každou vteřinu této neobyčejné chvíle,“ uvedla a věděla o čem mluví. Halepová po dvou prohraných finále dosáhla v Paříži na titul v roce 2018, ale letos kvůli zranění Roland Garros vynechala.

Nechám tam úplně všechno, teď se potřebuji vyspat, říká před životním víkendem tenistka Krejčíková

Společnou fotku s Krejčíkovou zveřejnila na sítích Francouzka Mary Pierceová. „Jsem ráda, že jsi vyhrála první grandslamový titul ve dvouhře. Neuvěřitelný moment,“ napsala Francouzka, kterou může Krejčíková napodobit, pokud v neděli dokáže zvítězit i ve čtyřhře.

„Gratulace. Je úžasné, co v turnaji předvádíš. Uvidíme se zítra,“ přidala se i loňská vítězka French Open Iga Šwiateková. Právě proti Polce v páru s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou se Krejčíková spolu s Kateřinou Siniakovou utkají od 11:30 v deblovém finále.

Autor: ČTK