Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Kreuziger: Mám dva týmy, co se mi líbí. A s desátým místem na Tour mám velkou šanci

Sport

  15:00
PRAHA - Před Tour de France šokoval zprávou, že jako úřadující český mistr uvolňuje své místo v Riu de Janeiro svým krajanům. Nyní se však ukázala sázka Romana Kreuzigera na jednu kartu jako správná. Rozhodl se všechno vsadit na to, že si na Tour de France vyjede pro příští sezonu místo v nějaké úspěšné profistáji, což se mu celkovým desátým místem povedlo.

Roman Kreuziger si desátým místem na Tour otevřel dveře do věhlasných stájí. foto: ČTK

Kreuziger: Sagan jel jako zvíře! A mě štve, že nejsem v sedmičce

„Určitě je teď má lepší než byla před Tour, kdy jsem měl zajetou jen klasiku na Lutychu. S desátým místem se manažerovi bude jistě vyjednávat lépe. Uvidíme, s čím přijde,“ přiznal třicetiletý český cyklista novinářům po pondělním příletu do Prahy.

„Budu si muset sednout s manažerem, až se vše uklidní. Myslím, že jsou tři, čtyři cesty, které jsou rozjednané, a uvidíme, až to všechno vyhodnotíme, co by bylo dobré pro mou budoucnost. Abych se tam cítil dobře, a podle toho se rozhodnu,“ doplnil.

Je mi třicet, na top tým nejsem starý

Vysnil si však dvě stáje a věří, že jeho čtvrté celkové umístění v elitní desítce na Tour mu k tomu výrazně pomůže.

„Z těch čtyř už mám takové dva týmy, které se mi docela líbí. Ale to teď necháme trochu vychladnout a uvidíme, jak se to vyvine. Záleží mi i na programu, jaký bych tam měl, protože je mi stále třicet a nejsem úplně starý. Potřebuju nějaký prostor pro výsledky,“ věří si rodák z Moravské Třebové.

Český cyklista Roman Kreuziger.
Roman Kreuziger slaví mistrovský titul.

„Nechci úplně celý tým kolem sebe, ale jsou určité závody, kde bych chtěl mít prostor. Třeba jako teď. V sobotu mám San Sebastian, na kterém mi hodně záleží. Je to jedna z mých oblíbených klasik. Vuelta pak startuje během čtyř týdnů a pokud ji pojedu, tak chci na ní být připravený. Uvidíme během 14 dnů,“ dodal.

Autor: