Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Kreuziger opět závodí. V Itálii pomáhal Contadorovi a skončil 64.

Sport

  17:56
PRAHA - Devět dnů po osvobozujícím verdiktu Rozhodčí komise Českého olympijského výboru a čtvrt roku od svého posledního závodu se cyklista Roman Kreuziger vrátil do profesionálního pelotonu. Ve službách Alberta Contadora, kapitána stáje Tinkoff-Saxo, obsadil 64. místo v 95. ročníku jednorázovky z Milána do Turína.

Roman Kreuziger, český cyklista foto: ČTK

Kreuziger naposledy závodil v etapách Kolem Švýcarska, kde dojel osmý. Od té doby se však táhly jeho potíže s podezřelými výkyvy v biologickém pasu a tříměsíční závodní výpadek byl znát. „Nebudu moct závodit s nejlepšími,“ tušil už na startu.

Hlavní jeho úkol však zněl vytvořit štít kolem Contadora a pomoct mu ke zopakování předloňského vítězství. "Je úžasné, že se Roman vrátil do týmu a přestože nezávodil od června, až na úpatí posledního kopce pro Alberta tvrdě pracoval," chválil sportovní ředitel týmu Fabrizio Guidi.

Český cyklista Roman Kreuziger na Tour de France

Contador v závodě ukázal slibnou formu před víkendovou klasikou Kolem Lombardie a do cíle u baziliky Superga dojel šestý. Španělský cyklista byl sice členem stíhací skupiny, ta však nestačila na italského vítěze Giampaola Carusa.

Contador se nedostal do úniku, který se zrodil v posledních kilometrech, a vítěz nedávné Vuelty tak šlapal ve skupině s dvojnásobným šampionem Joaquinem Rodriguezem a domácím Fabiem Aruem. Pozdějšího vítěze už sice sjet nedokázali, ale španělský pistolník ukázal připravenost na boj o celkové prvenství v seriálu World Tour.

"Byl to Albertův první start od Vuelty a přirozeně se teprve musí dostat do rytmu, přesto si vedl výborně," uznal Guidi. "V cílovém kopci musel dotahovat několik mezer. Bohužel nebyl v posledním úniku, ale fyzicky je tam, kde chtěl být."

Výsledky cyklistického závodu Milán - Turín

Cyklistický závod Milán - Turín (193,5 km): 1. Caruso 4:30:12 hod., 2. Nocentini (oba It.) -3, 3. Moreno (Šp.) -9, 4. Aru (It.) -13, 5. Rodríguez -14, 6. Contador (oba Šp.) -17, ...64. Kreuziger -4:00.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!