Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Kreuziger vyhrál cyklistický závod Kolem Romandie

Sport

  15:05aktualizováno  16:13
PRAHA - Český cyklista Roman Kreuziger vyhrál tři dny před svými 23. narozeninami závod Kolem Romandie, jenž je zařazen do nejvyšší kategorie ProTour.

Roman Kreuziger dostává sladkou odměnu. foto: ČTK

Člen týmu Liquigas udržel náskok v celkovém pořadí v dnešní závěrečné páté etapě s cílem Ženevě a po loňském vítězství v závodě Kolem Švýcarska si připsal druhý velký triumf mezi profesionály.

Kreuziger tak vylepšil v Romandii své loňské druhé místo, přičemž rozhodující krok k celkovému vítězství v 63. ročníku udělal v sobotní královské etapě. Tu vyhrál po úniku a vytvořil si náskok 18 sekund před Rusem Vladimirem Karpecem, který v závěrečném úseku o délce 150,5 kilometru udržel.

Velký talent české cyklistiky Kreuziger převzal v sobotu žlutý trikot lídra od krajana Františka Raboně, jenž vyhrál úterní prolog a podílel se na pátečním vítězství svého týmu Columbia-Highroad v časovce družstev. Raboň nicméně nabral v posledních dvou etapách ztrátu přes půl hodiny a obsadil celkově 98. místo.

Juniorský mistr světa z roku 2004 Kreuziger dokončil dnešní závěrečnou etapu jako 24. v hlavím poli, které do cíle dovedl Španěl Oscar Freire.

Trojnásobný světový šampion si tento týden v Romandii připsal druhé etapové vítězství.