Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kreuzigerova cyklistická stáj Saxo Bank možná změní majitele

Tour de France

  13:47
ŘÍM - Cyklistická stáj Saxo Bank, za kterou jezdí český profesionál Roman Kreuziger, možná změní vlastníka. Dosavadní majitel Bjarne Riis ji podle listu Gazzetta dello Sport prodal bývalému obchodnímu partnerovi Olegu Tiňkovovi. Ten však popřel, že by dohoda byla podepsána.

Roman Kreuziger. foto: ČTK

Ruský miliardář údajně koupil od Riise tým za sedm milionů eur (181 milionů korun). Jeho italský právník Stefan Feltrin však uvedl, že podobné zprávy jsou předčasné. "Stále ještě jednáme s několika dalšími týmy. S Riisem mluvíme dva měsíce, ale je to jen jedna z možností," uvedl Feltrin. Případný obchod by byl hodně překvapivý, neboť Riis s Tiňkovem měli letos rozmíšku. S jeho bankou Tinkoff se bývalý dánský cyklista nedohodl na pokračování partnerství pro rok 2014 a Tiňkov oznámil, že si založí vlastní tým.

Bývalý pivovarnický magnát se také zajímal o tým Cannondale se slovenskou hvězdou Peterem Saganem, nakonec však možná koupil stáj, jejíž největší osobností je Alberto Contador. Právě slavného Španěla Tiňkov kritizoval během letošní Tour de France za vysoký plat a špatné výsledky. K tomu, že Riis hodlá prodat stáj, kterou vlastnil více než deset let, mohla podle Gazzetty přispět i nedávno vydaná autobiografie Michaela Rasmussena. Známý dopingový hříšník v ní mimo jiné psal o tom, že Riis věděl o užívání užívání zakázaných látek jezdci svého týmu.

Autoři: ,