Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kristýně Plíškové pomohlo zranění soupeřky. semifinále Prague Open si zahraje i světová dvojka

Sport

  15:23
Praha - Kristýna Plíšková šťastně prošla do semifinále pražského turnaje WTA Tour. Postoupila poté, co její čtvrtfinálová soupeřka Rumunka Ana Bogdanová odstoupila kvůli zraněné levé noze v koncovce prvního setu, v němž nad Plíškovou vedla 5:2. Soupeřkou české tenistky v sobotním boji o finále bude Elise Mertensová z Belgie. V semifinále je i světová dvojka Rumunka Simona Halepová.

Kristýna Pliskova foto: ČTK

Třetí nasazená Mertensová vyřadila někdejší finalistku Wimbledonu Eugenii Bouchardovou. Kanaďanku, která hrála Prague Open na antuce Sparty díky divoké kartě, porazila 6:4, 1:6 a 6:4.

Dávid Hancko tvoří s Kristýnou Plíškovou zamilovaný pár
Kristýna Plíšková v 1. kole US Open.

Turnajová jednička Halepová po dvou třísetových bitvách porazila Polku Magdalenu Frechovou hladce za hodinu 6:2 a 6:0. Příště se utká buď s krajankou Irinou-Camelií Beguovou, nebo se Španělkou Sarou Sorribesovou.

Plíšková čtvrtfinále s Bogdanovou nezačala dobře a prohrávala 0:3. Za stavu 1:5 Rumunka podávala na výhru v sadě, ale česká tenistka si vybojovala brejkbol. Poslala při něm míč těsně za síť a Bogdanová si při doklouzávání zhoršila zranění levého stehna, které měla od začátku obvázané.

Po konzultaci s fyzioterapeutkou Bogdanová zápas vzdala a podala Plíškové ruku. Utkání tak skončilo předčasně po 38 minutách.

Šafářová pomáhá kamarádce. Jako trenérka bych pár turnajů asi zvládla, přemítá

„Není to úplně výsledek, který bych chtěla. Když to řeknu blbě, tak bych radši prohrála, než vyhrát takhle, ale jsem v semifinále a to se počítá. Nikdo by si to takhle nepřál, ale to neovlivním. Snad bude brzy v pořádku,“ řekla Plíšková.

S Mertensovou se utkala dvakrát a oba zápasy se hrály loni. V Dauhá ani na US Open česká tenistka neuhrála ani set. „Bude to hodně těžké a budu muset hrát o hodně lépe než dneska,“ řekla Plíšková.

Ve dvojici s Lucií Hradeckou hraje semifinále čtyřhry. „Původně jsem debla hrát nechtěla, ale Lucka někoho hledala na poslední chvíli a bylo to spontánní,“ řekla Plíšková. S Hradeckou jsou nasazené jako dvojky.

Do semifinále čtyřhry postoupily nejvýše nasazené Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!