Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Krýzl byl ve Wengenu třiadvacátý, slalom vyhrál Kostelič

Sport

  14:26
WENGED - Slalom Světového poháru ve Wengenu vyhrál díky nejrychlejšímu druhému kolu Chorvat Ivica Kostelič a upevnil si vedení v seriálu v této disciplíně. Aktuálně nejlepší český lyžař Kryštof Krýzl sice nenavázal na životní dvanácté místo z Adelbodenu, přesto získal body za solidní 23. pozici. Filip Trejbal obsadil 36. místo, Martin Vráblík byl čtyřicátý.

Ivica Kostelič. foto: Reuters

Kostelič měl po prvním kole ze třetí pozice na nejrychlejšího Rakušana Mario Matta ztrátu jen tři setiny a v druhé jízdě dokázal, že je nejkomplexnějším lyžařem současnosti. Své soupeře porazil díky skvělé jízdě v druhé polovině trati, kde získal rozhodující náskok. Druhý skončil se ztrátou 85 setin Švéd Andre Myhrer, třetí místo obsadil o další tři setiny zpět Němec Fritz Dopfer.

Krýzl postoupil do druhého kola 28. časem, na vedoucího Matta měl ztrátu 1,96 sekundy. Druhá jízda se mu ale nepodařila jako v Adelbodenu a nejvíce ztratil ve třetí čtvrtině trati. Celkově měl na vítěze manko 3,34 sekundy a posunul se ve výsledcích dopředu zejména díky výpadkům soupeřů.

Dvojnásobný mistr světa ve slalomu Matt druhou jízdu pokazil, zajel patnáctý čas a klesl na čtvrté místo. V celkovém hodnocení Světového poháru stáhl Kostelič, který vyhrál i sobotní superkombinaci a slalom ovládl ve Wengenu potřetí za sebou, manko na vedoucího Marcela Hirschera z Rakouska na 30 bodů.

Hirscher byl v prvním kole diskvalifikován za neprojetí branky a přišel o možnost zaútočit na čtvrté vítězství ve slalomu v řadě. "Občas se to stává, ale nevím, co na to mám říct. Jinak jsem jel skvěle," řekl Hirscher. "Každý mohl vidět, že jsem opravdu rychlý, což mě těší," prohlásil lyžař, který do cíle dojel jako první s velkým náskokem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!