Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Krýzl vybojoval na MS osmé místo ve slalomu

Sport

  14:33aktualizováno  15:32
Val d'Isere - Lyžař Kryštof Krýzl obsadil osmé místo ve slalomu na mistrovství světa ve Val d'Isere a postaral se o nejlepší výsledek českých mužů v této disciplíně v historii. Za vítězným Rakušanem Malfredem Prangerem dnes zaostal o 2,4 sekundy.

Manfred Pranger se raduje z vítězství. foto: ČTK

Dvaadvacetiletý Krýzl byl dosud ve Světovém poháru nejlépe třináctý v lednovém slalomu ve Schladmingu a v celkovém hodnocení disciplíny mu patří až 35. místo. Ve Val d'Isere dnes zazářil již v prvním kole, kde se startovním číslem 36 zajel devátý nejrychlejší čas. Ve druhém byl sice po jízdě na jistotu jedenáctý, i tak se ale v celkovém pořadí posunul.

Stejně jako v sobotní slalomu žen většina vedoucích závodníků druhé kolo nedokončila, když pod tlakem nezvládli nástrahy rozbité trati a upadli.

Postihlo to průběžně druhého Švéda Johana Broleniuse, Rakušana Benjamina Raicha, Američana Teda Ligetyho i domácího favorita Jean-Baptistu Grange, který tak nenaplnil francouzský sen o zlaté medaili.

Zastoupil ho však Julien Lizeroux, který po stříbru ze superkombinace vybojoval druhé místo i dnes. Bronz získal překvapivě Kanaďan Michael Janyk.

Pranger po vítězství v prvním kole jel jako poslední a věděl, že mu stačí jízda na jistotu, aby udržel výrazný náskok. Jednatřicetiletý vítěz tří slalomů Světového poháru vybojoval první zlato pro rakouské muže na šampionátu, čímž trochu zmírnil rozčarování alpské velmoci.

Druhý z českých slalomářů Filip Trejbal stejně jako další 38 lyžařů z 75 startujících nedokončil první kolo, když neprojel jednu z posledních branek.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.