130 let
Robert Kubica.

Robert Kubica. | foto: Reprofoto

Kubica už letos závodit ve formuli 1 nebude

Sport
  •   21:54
LONDÝN - Polský jezdec Robert Kubica se po těžké nehodě, kterou měl před necelými čtyřmi měsíci v rallye, v této sezoně už v závodech formule 1 neobjeví. Po nedělní Velké ceně Španělska to potvrdil majitel stáje Renault Gerard Lopez, podle něhož se pilot možná představí ještě letos v některém z pátečních tréninků.

Kubica havaroval 6. února při regionální rallye v Itálii a málem přišel o pravou ruku. V nemocnici strávil dva měsíce a podrobil se řadě operací, aby byla obnovena funkce předloktí a svalů v lokti. Nedávno začal druhou fázi rehabilitace.

Robert Kubica a jeho zrušené auto.

"Robert přežil hrůznou nehodu a teď ho čeká to nejtěžší: plně se zotavit. Nikdo ale nedokáže říct, jestli se to skutečně podaří. Neví to on sám, doktoři, ani my," řekl Lopez. "Možná ho nasadíme v průběhu roku do pátečních tréninků, ale jeho návrat do závodů není letos možný," dodal v rozhovoru pro španělskou rozhlasovou stanici Onda Cero.

Zda se vůbec někdy šestadvacetiletý Kubica vrátí do závodního kokpitu, se neodvážil říct. V Renaultu místo něj zaskakuje Němec Nick Heidfeld.

Autor: ČTK