130 let

Jaroslav Kulhavý | foto: Reuters

Kulhavému ukradli kolo, na kterém vyhrál na OH v Londýně zlatou medaili. Bylo odcizeno z kalifornského muzea

Sport
  •   17:32
Morgan Hill - Z muzea společnosti Specialized v kalifornském Morgan Hill bylo ukradeno několik cenných kol včetně toho, na kterém biker Jaroslav Kulhavý získal v roce 2012 v Londýně zlatou olympijskou medaili. Český jezdec o tom informoval na sociálních sítích.

Zmizela rovněž dvě silniční kola, na kterých závodil trojnásobný mistr světa Slovák Peter Sagan. Zloději si odvezli 18 kol v celkové hodnotě přes 160.000 dolarů (3,4 milionu korun). Firma Specialized nabídla za informace vedoucí k dopadení pachatelů odměnu 25.000 dolarů (534.000 korun).

Vloupání se podle policie odehrálo za bílého dne. Zloději použili dva automobily, z nichž jeden byl později nalezen asi 60 kilometrů daleko v Salinas. Dál pátrají po bílém náklaďáku, který rovněž zachytily bezpečnostní kamery.

‼️My 2012 Olympic games winning bike was stolen together with another famous @iamspecialized bikes from company headquarters in Morgan Hill, California.
Specialized is offering 25.000$ reward for information leading to the arrest and conviction of those responsible and the return of stolen bikes.
—-
‼️Pri kradezi v kalifornskem sidle @iamspecialized bylo z muzea ukradeno i me vitezne kolo z olympijskyh her v Londýně. Byla ukradena i slavna kola na nichz vyhravali @petosagan, @fabian_cancellara a dalsi. Odmena vedouci k dopadeni pachatele nebo nalezeni kol je 25.000$!
#iamspecialized #stolenbike

17. prosince 2020 v 23:06, příspěvek archivován: 18. prosince 2020 v 18:02
Jaroslav Kulhavý při Everestingu
Jaroslav Kulhavý při Everestingu
Autor: ČTK