Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Kulhavý si na domácím MS vyjel stříbro, popáté zvítězil Schurter

Sport

  16:30
NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Biker Jaroslav Kulhavý získal na domácím mistrovství světa v Novém Městě na Moravě v olympijské disciplíně cross country stříbro. Už pátý titul v kariéře vybojoval Švýcar Nino Schurter, který obhajoval loňský triumf z Andorry.

Jaroslav Kulhavý se raduje z druhého místa. foto: ČTK

Nakonec stříbrný Kulhavý: Když jsem viděl bouřky, tak jsem z toho byl nešťastný

Vyrovnal se tak v neděli třetímu Francouzi Julienu Absalonovi. Držitel loňského bronzu Ondřej Cink skončil čtvrtý.

Olympijský vítěz z Londýna Kulhavý získal třetí medaili ze světových šampionátů po zlatu z roku 2011 a stříbru (2010). Pro českou výpravu dobyl druhé stříbro z letošního MS po čtvrteční štafetě, jíž byl rovněž součástí.

Obhájce zlata Schurter předvedl skvělý závod a setřásl soupeře po polovině závodu.

Vedení bezpečně kontroloval a zvítězil s náskokem 17 vteřin před Kulhavým, jenž setřásl Absalona v posledním kole. Francouz ztratil na vítěze půl minuty. Cink dojel se ztrátou dvou minut a 25 vteřin.

Jaroslav Kulhavý na trati štafetového závodu na MS v horských kolech.
Jaroslav Kulhavý v cíli štafety.

„Mistrovství světa doma může být jen jednou za život. Šel jsem do toho naplno, v žádné pasáži jsem se nešetřil,“ popsal Cink klíčové pasáže dramatického závodu, jež rozhodly o Schurterově návratu na trůn.

„Byl jsem vpředu, ale bohužel mi v třetím kole spadl řetěz a ztratil jsem kontakt. Pak jsem tam s Absalonem dojel na čelo, ale Nino Schurter to udělal dobře takticky a okamžitě za to vzal. Nemohl jsem reagovat, s tím nešlo nic dělat,“ dodal.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...