Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kuřecí křídla a pivo. Super Bowl zastavil NHL a pobláznil Ameriku

Sport

  11:33
MONTREAL (Od našeho zpravodaje) - Super Bowl, to je pro Ameriku víc než pro zbytek světa Liga mistrů. Kvůli finále ligy amerického fotbalu mezi Seattlem a Denverem se na chvíli zastavil dokonce i obrovský kolotoč NHL. A hokejisté se v neděli večer u piva a smažených kuřat dobře bavili.

Fanoušci Seahawks slaví v ulicích. foto: Reuters

"Balíme, letíme do Caroliny. Snad stihneme druhý poločas. Tlusťoch (útočník Hurricanes Jiří Tlustý) tam už na nás čeká," hlásil po utkání v Montrealu brankář Ondřej Pavelec.

Jeho Winnipeg sotva dohrál (Pavelec nechytal) a rychle se z haly Bell Centre pakoval k přesunu na další štaci tripu po Východní konferenci. Ani v týmu Jets se snad nenašel žádný hráč, který by přenos z finále NFL nechtěl vidět.

V neděli se v NHL hrály jen dva zápasy (Washington - Detroit 6:5 po prodl. a Montreal - Winnipeg 2:1), a to už od jedné hodiny v poledne, aby se hráči i fanoušci v klidu stihli přesunout k televizím nebo do barů na večerní finále amerického fotbalu.

Je to doma! Radost fanoušků Seattlu.

Skupinky hokejistů se při Super Bowlu obvykle scházejí na společných párty v restauracích s velkými obrazovkami. Tradičně se podávají kuřecí křídla a pivo. A snad aby se hráčům dobře trávilo, vedení těch týmů, které další den nehrají zápas, často odvolává pondělní tréninky.

"Máme volno," hlásil centr Tomáš Plekanec, přestože jeho Montreal měl původně plánovaný klasickou dopolední přípravu.

Po kratičkém nedělním oddychu se NHL znovu rozjede, v pondělí je na programu hned sedm duelů. Hrát už se však bude jen týden. Od 10. února čeká zámořskou ligu delší pauza. A na 150 hráčů se z ní vypraví na olympijské hry do Soči.

Autor: