Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Kvitová a sestry Plíšková jdou v Madridu dál, všechny tři postoupily do osmifinále

Sport

  7:00aktualizováno  16:23
MADRID - Vítězná série tenistky Petry Kvitové na antuce pokračuje. Po sobotním triumfu před domácími fanoušky v Praze ve Stromovce vyhrála i druhý zápas v Madridu, kde získala v minulosti dva tituly. Olympijskou vítězku Mónicu Puigovou z Portorika porazila 6:3, 7:6 a je stejně jako Karolína a Kristýna Plíškovy v osmifinále.

Petra Kvitová po turnaji v Praze válí i v Madridu. foto: ČTK

Kvitová dál válí. V Madridu porazila Ukrajinku Curenkovou, postoupila i Plíšková

Kvitová oplatila Puigové dvě porážky z dosavadních vzájemných zápasů. Předloni jí podlehla na olympiádě v Riu de Janeiro a také v Tokiu. 

Ve sluncem zalitém Madridu se utkaly poprvé na antuce a desátá hráčka světového žebříčku prodloužila šňůru vyhraných duelů už na sedm.

V prvním setu od stavu 3:3 sebrala Kvitová Puigové dvakrát servis, byť pak proměnila až čtvrtý setbol. 

Poté však 65. hráčka žebříčku hrála aktivněji, lépe servírovala a dvojnásobná wimbledonská šampionka ji po téměř dvou hodinách zlomila až v tie-breaku 10:8.

Udržela si tak šanci na čtvrtý letošní titul a celkově 24. v kariéře. Trofej z Madridu si Kvitová odvezla v letech 2011 a 2015.

Kristýna Plíšková jde jedničku na Halepovou

Ve druhém kole uspěla také Kristýna Plíšková, která si poradila 7:5 a 6:2 se Sarou Sorribesovou ze Španělska. 

Její další soupeřkou bude světová jednička Simona Halepová z Rumunska, se kterou ve dvou dosavadních zápasech zatím neuhrála ani set. 

Pokud by však dvojnásobnou šampionku porazila, mohla by ve čtvrtfinále narazit na sestru Karolínu.

Karolína Plíšková vyhrála dvouhodinovou bitvu

Karolína Plíšková zvládla na antuce v Madridu více než dvouhodinovou bitvu bývalých světových jedniček s Viktorií Azarenkovou.

Vítězka nedávného turnaje ve Stuttgartu porazila Bělorusku 6:2, 1:6 a 7:5, vyhrála i sedmý zápas v řadě a postoupila do osmifinále. 

Její další soupeřkou bude Američanka Sloane Stephensová, senzační šampionka loňského US Open.

Šestá hráčka světa Plíšková zvládla suverénně první set, ale pak se začala trápit a na poslední chvíli odvrátila „kanára“. Jen ve druhém dějství se dopustila 21 nevynucených chyb.

Karolína Plíšková slaví triumf na turnaji ve Stuttgartu.
Karolína Plíšková v zápase proti Němce Angelique Kerberové.

Pak se ale na raketu české tenistky vrátila jistota, rychle se dostala do vedení 3:0, jenže maratonský čtvrtý game po 13 minutách a dvou brejkbolech Plíšková nedotáhla. 

Azarenková vyrovnala a až po dvou hodinách a šesti minutách ji svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy zlomila vítězným returnem.

Plíšková vrátila dvojnásobné šampionce Australian Open nedávnou porážku z Miami a v Madridu si postupem z druhého kola vytvořila tamní maximum. 

Za celý zápas, končící až po půlnoci, však česká tenistka udělala 44 nevynucených chyb.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!