Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Kvitová a Záhlavová-Strýcová si v Paříži zahrají proti sobě

Australian Open

  22:23
PAŘÍŽ - Nejlepší česká tenistka Petra Kvitová vstoupila do turnaje v Paříži vítězstvím nad Ruskou Vesnou Manasjevovou, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace. Osmnáctá hráčka světa si se soupeřkou ze druhé stovky světového žebříčku poradila po setech 7:5 a 6:4. V dalším zápase ji čeká kolegyně z úspěšného fedcupového týmu Barbora Záhlavová-Strýcová.

Petra Kvitová. foto: ČTK

Čtvrtfinalistka Australian Open Kvitová sice v zápase s Manasjevovou dvakrát ztratila servis, ale čtyřikrát dokázala získat podání soupeřky a poměrně vyrovnaný duel zlomila na svou stranu. O postup do čtvrtfinále si zahraje se Záhlavovou-Strýcovou, která dnes porazila 7:6 a 6:3 Bulharku Cvetanu Pironkovovu. České tenistky se spolu utkaly jen v roce 2008 v Bratislavě, kdy vyhrála hladce ve dvou setech Kvitová.

Do druhého kola v Paříži prošla i další Češka Klára Zakopalová, která vyhrála dvakrát 6:3 nad Timeou Bacsinszkou ze Švýcarska. Naopak neuspěla loňská finalistka turnaje Lucie Šafářová, která podlehla 6:4, 3:6 a 4:6 Australance Jeleně Dokičové. Někdejší světová čtyřka do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...