Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Kvitová: Bez Clijstersové to budeme mít v Belgii lehčí

B. J. King Cup

  11:00
PRAHA - Předloni jim chybělo proměnit mečbol, minulý rok narazily na silné Italky, ale tento víkend chtějí konečně proměnit semifinále Fed Cupu ve finálovou účast. „Uděláme pro to všechno,“ zavelela v pondělí před odletem do belgického Charleroi Petra Kvitová (21). Právě na ni bude celá výprava českých tenistek nejvíc spoléhat.

Petra Kvitová. foto: Reuters

Myslíte, že letos konečně navážete na tým kolem Jany Novotné a Heleny Sukové a poprvé od roku 1988 projdete do finále slavné týmové soutěže?
Historie je to sice pěkná, ale my ji moc nesledujeme. Žijeme spíš současností, a než se začneme s někým srovnávat, chceme nejprve do finále nakouknout.

Šanci máte slušnou. Soupeřkám chybí největší hvězda a vítězka čtyř grandslamů Kim Clijstersová. Mrzí vás to nebo těší?
Všichni jsme už počítali s tím, že bude hrát. Nejdřív ale měla problémy s ramenem a teď jsem četla, že si ještě k tomu zranila na svatbě kotník. Má obrovskou smůlu. A jaká byla moje první reakce, když jsem se to dozvěděla? Nechci říkat, že jsem se hned radovala. Jen teď všichni víme, že to bude v Belgii lehčí.

Rázem jste favority. Není to ovšem zrádná pozice?
Možná nám to bude trochu vrtat v hlavách. Ale já doufám, že si to nebudeme připouštět a zkusíme se naplno soustředit jen na utkání.

Sama jste už mnohokrát poznala, že nebezpečná je i 23. hráčka světa Yanina Wickmayerová...
Zrovna jsme to probíraly s holkama v autě po cestě na letiště. Hrála jsem s ní v březnu ve čtvrtfinále turnaje v Paříži a dokázala jsem otočit prohraný zápas. Yanina mi to tehdy ale sama hodně ulehčila svými chybami. Každopádně je houževnatá, nepříjemná, rychlá a skvěle servíruje. Máme trochu podobný styl a všechny naše vzájemné zápasy byly bitvy až do konce. Většinou se hrály na tři sety. I když ji osobně moc neznám, je na ní vidět, že na sobě tvrdě maká. Jsme tu ale hned tři levoruké holky, což Yanina nemá ráda.

Příjemné vzpomínky přitom nemáte ani na belgickou dvojku Kirsten Flipkensovou. Loni vás porazila ve čtvrtfinále turnaje v Hobartu.
Ten zápas si opravdu nerada vybavuju, protože mě bolela záda a nemohla jsem pořádně servírovat. Ona předvádí takový mužský tenis založený na síle a podání. Ale Fed Cup je jiná soutěž a také časy se změnily. Teď to bude něco úplně jiného.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!