130 let

Petra Kvitová | foto: Reuters

Kvitová blízko dalšího úspěchu, jediná výhra ji dělí od Turnaje mistryň

Sport
  •   16:22
Peking - Tenistka Petra Kvitová postoupila do čtvrtfinále turnaje v Pekingu. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu si ve 3. kole poradila dvakrát 6:3 s Belindou Bencicovou ze Švýcarska a jedna výhra ji dělí od Turnaje mistryň.

Ve druhém kole čtyřhry skončila v čínské metropoli Barbora Strýcová a přijde tak o místo deblové světové jedničky. Se Sie Šu-wej podlehly Dajaně Jastremské s Jelenou Ostapenkovou 4:6, 4:6 a v pondělním vydání žebříčku českou tenistku po dvanácti týdnech v čele vystřídá Francouzka Kristina Mladenovicová.

Devětadvacetiletá Kvitová získá jistotu sedmé účasti na Turnaji mistryň v případě postupu do semifinále v Pekingu. Aktuální světové sedmičce bude stát v cestě světová jednička Ashleigh Bartyová. Australanka ve třech setech zdolala domácí Čeng Saj-saj.

V hodinu a půl dlouhém duelu s Bencicovou nasázela Kvitová třináct es a soupeřku celkově přestřílela na vítězné údery 33:9. V prvním i druhém setu vzala Švýcarce podání dvakrát. Ve druhé sadě ale vývoj otáčela, jelikož ztratila podání v úvodním gamu. Srovnala brejkem na 2:2 a další přidala na 5:3.

Petra Kvitová v souboji s Denisou Allertovou.
Petra Kvitová v souboji s Denisou Allertovou.

Zápas Kvitová ukončila při svém servisu. Při prvním mečbolu sice udělala dvojchybu, ale při druhém dopadl return Bencicové do autu, což potvrdilo jestřábí oko.

S Bartyovou se Kvitová utká pošesté, bilanci vzájemných zápasů vede 4:1. Letos se s třiadvacetiletou šampionkou Roland Garros utkala už třikrát a dvakrát vyhrála. Poslední duel v Miami pro sebe ale ve třech setech získala Bartyová.

Autor: ČTK