Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Šance na postup žije. Kvitová ve dvou setech porazila Šarapovovou

Sport

  10:29aktualizováno  14:54
SINGAPUR (Od našeho zpravodaje) - Česká tenistka Petra Kvitová způsobila i při svém druhém vystoupení na Turnaji mistryň pozoruhodné překvapení. V úterním nočním zápase proti Agnieszce Radwaňské v roli favoritky zklamala a vypadala jako v mrákotách. Ve čtvrtek odpoledne si na fialovém kurtu v Indoor Areně v Singapuru naporcovala světovou dvojku Šarapovovou 6:3, 6:2.

Petra Kvitová slaví vítězný míček foto: Reuters

Vítězství znamená, že Češka zůstává ve hře o semifinále, Ruska už je bez šance. V poslední partii v Bílé skupině se Kvitová v pátek utká s Dánkou Caroline Wozniackou, která na Masters zatím porazila Šarapovovou i Radwaňskou.

Turnaj mistryň

Bílá skupina:

Kvitová (3-ČR) - Šarapovová (2-Rus.) 6:3, 6:2
Wozniacká (8-Dán.) - A. Radwaňská (6-Pol.) 7:5, 6:3

Tabulka:
1. Wozniacká 2 2 0 4:1 2
2. A. Radwaňská 2 1 1 2:2 1
3. Kvitová 2 1 1 2:2 1
4. Šarapovová 2 0 2 1:4 0

Kvitová po chvíli ztrácela 0:2, nicméně vzápětí zabrala a otočila na 5:2. Našla svůj rytmus, mnohem lépe podávala, její „levácká zatáčka“ vytáčela míčky ven z kurtu a vytáčela asi i Šarapovovou... Ruska pod palbou nestíhala a chybovala.

Ve druhém setu se dvojnásobná wimbledonská šampionka rovnou utrhla do jasného vedení. I když za stavu 3:0 čelila třem brejkbolům, všechny vcelku jistě odvrátila a z nasvíceného kurtu se ozýval tradiční pokřik „Pojď!“.

Česká hráčka kvapila za triumfem, Šarapovová sice poměrně darovaným brejkem odvrátila hrozbu kanára, další game ubojovala, ale Kvitová i díky radám trenéra Davida Kotyzy utkání dopodávala do konce.

On-line reportáž zde

Kvitová si tak lehce napravila vzájemnou bilanci se Šarapovovou na 3:6, přemohla ji po pěti porážkách v řadě - v podstatě poprvé od památného finále Wimbledonu 2011, ve stejném roce v Tokiu totiž Ruska vzdala. Kvitová si zároveň si vylepšila letošní skóre se soupeřkami z Top 10 na 2:5.

„Věděla jsem, že mám hru na to, abych ji porazila. To se mi povedlo,“ konstatovala spokojeně 24letá Češka.

Petra Kvitová porazila Marii Šarapovovou potřetí v kariéře
Maria Šarapovová
Maria Šarapovová
Petra Kvitová

Wozniacká má druhou výhru

Wozniacká přijela do Singapuru ve velké formě, podobně jako v úterý i proti Radwaňské předvedla skvělý pohyb a téměř bezchybnou hru. Únava po souboji se Šarapovovou nebyla znát.

V prvním setu sice Dánka dvakrát doháněla ztrátu podání, ale v koncovce byla jistější a ovládla také druhou sadu. „Byl to zápas plný dlouhých výměn, skvělých úderů a jsem ráda, že jsem ho zvládla. Jsem připravena na vše, běhat tady od rána do večera,“ řekla Wozniacká.

V posledním čtvrtečním utkání smetla Serena Williamsová Eugenii Bouchardovou dvakrát 6:1.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...