130 let
Martina Hingisová.

Martina Hingisová. | foto: ČTK

Kvitová bude jedničkou, nepochybuje Hingisová

Australian Open
  •   12:26
MELBOURNE - Petra Kvitová je v očích bývalé první dámy světového tenisu Martiny Hingisové největší favoritkou na titul z Australian Open. Slavná Švýcarka si zároveň myslí, že se česká hráčka dříve nebo později stane jedničkou.

"Opravdu se mi líbí, jakým stylem (Kvitová) hraje. Má přirozené údery, vynikající servis a ještě více sebevědomí než ve Wimbledonu," řekla Hingisová v Melbourne, kde hraje veteránskou soutěž. "Je šampionkou a jsem přesvědčená, že dříve nebo později ji uvidíme v čele žebříčku. Když ne tady, tak brzy," uvedla.

ČTĚTE TAKÉ

Jednadvacetiletá Kvitová už je v Melbourne v semifinále, stejně jako Běloruska Viktoria Azarenková a Ruska Maria Šarapovová, další dvě adeptky na tenisový trůn. Jedna z nich na něm po Australian Open nahradí Dánku Caroline Wozniackou.

V semifinále Kvitová ve čtvrtek vyzve Šarapovovou a Azarenková se utká s obhájkyní titulu Kim Clijstersovou z Belgie. "Kdybych musela na některou vsadit, investovala bych do Kvitové," poznamenala Hingisová. "Ale zapůsobila tady na mě i Šarapovová a Kim taky, těžko vybírat. Uvidíme, jak Kvitová zvládne těžké zápasy," řekla.

Hingisová mluvila o Kvitové s obdivem už minulý rok, v němž Češka vyhrála šest turnajů včetně Wimbledonu a Turnaje mistryň. "Kvitová ví, co dělá. Je vzrušující vidět takhle mladou hráčku, která má takové znalosti o hře. To mi dnes u většiny holek chybí," dodala Hingisová, vítězka pěti grandslamových turnajů ve dvouhře.

Autor: ČTK