Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kvitová jde před US Open dál. Ve finále se utká s kamarádkou Šafářovou

US Open

  7:03
NEW HAVEN - Finále tenisového turnaje v New Havenu bude českou záležitostí. Petra Kvitová porazila v druhém semifinále Dánku Carolinu Wozniackou 7:5, 6:1. V cestě za obhajobou loňského titulu jí tak stojí už jen spoluhráčka z fedcupového týmu Lucie Šafářová.

Petra Kvitová porazila Caroline Wozniackou a zahraje si s Lucií Šafářovou. foto: AP

Kvitové se v generálce na US Open daří. V New Havenu postoupila do finále už počtvrté za sebou a jen v roce 2013 tady prohrála s Rumunkou Halepovou. Bývalá světová jednička Wozniacká triumfovala v New Havenu dokonce čtyřikrát a také v pátek začala lépe.

Vedla 5:3, ale tři následující hry získala Kvitová. Závěr prvního setu byl přetahovanou o každý míček. Po sedmi shodách a více než hodině hry ho získala česká hráčka. „Bylo to stejné jako včera (s Agnieszkou Radwaňskou). Také jsem prohrávala 3:5 a musela jsem zabojovat. První set byl velmi těsný a snadno mohl dopadnout obráceně,“ uznala Kvitová.

Kvitová začne US Open proti kvalifikantce, Berdycha čeká hráč z druhé stovky

Druhý pak už byl jednoznačnou záležitostí. Od stavu 1:1 Kvitová vyhrála všechny gamy a ve třech posledních povolila soupeřce jen jediný míček. Vzájemnou bilanci tak srovnala na 5:5. „Hrála velmi dobře, nedala mi ani bod zadarmo. Ve druhém setu jsem zkoušela víc útočit a dělala jsem chyby,“ řekla Wozniacká.

Ve finále Kvitovou čeká Šafářová, kterou dosud porazila ve všech šesti vzájemných zápasech, naposledy loni v semifinále Wimbledonu. „Jsme kamarádky, ale když jsme na kurtu, tak na to opravdu myslet nebudeme. Znám její hru velmi dobře, ale stejně tak ona zná mě,“ řekla Kvitová. Po prodělané mononukleóze má šanci znovu slavit turnajové vítězství. Od Wimbledonu až do New Havenu nevyhrála ani jeden zápas.

Autor: