Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kvitová klesla v žebříčku WTA na sedmé místo

Sport

  9:44
Wimbledonská vítězka Petra Kvitová klesla před US Open ve světovém žebříčku WTA z šestého na sedmé místo. Tomáš Berdych zůstal mezi muži devátý, Petra Cetkovská se díky účasti ve finále turnaje v New Havenu posunula o osm příček vzhůru a 32. pozice na světě je jejím nejlepším umístěním v kariéře.

Petra Kvitová. foto: ČTK

Před jednadvacetiletou Kvitovou se na šesté místo posunula vítězka Roland Garros Li Na z Číny. V případě úspěchu na US Open má ale Kvitová možnost svoji pozici výrazně vylepšit. Za loňský postup do třetího kola obhajuje v New Yorku jen 160 bodů, přičemž například jako vítězka si může na konto připsat dva tisíce bodů.

Cetkovská hrála v uplynulém týdnu v New Havenu poprvé ve finále turnaje okruhu WTA a postupem na 32. místo si bývalá juniorská jednička opět po týdnu vylepšila své maximum. Před Cetkovskou je z českých hráček ještě šestadvacátá Lucie Šafářová. V elitní stovce je sedm českých reprezentantek.

Mezi muži jsou za Berdychem z Čechů ve stovce už jen Radek Štěpánek, který klesl o dvě místa na 25. příčku, a pětašedesátý Lukáš Rosol.

Světovými jedničkami jsou nadále Srb Novak Djokovič a Caroline Wozniacká z Dánska.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!