Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kvitová na titul nedosáhla. Ve finále v New Havenu podlehla Halepové

US Open

  22:50
NEW HAVEN - Česká tenistka Petra Kvitová loňský titul na turnaji v New Havenu neobhájila. V zisku jedenáctého triumfu na okruhu WTA jí zabránila ve finále Rumunka Simona Halepová, která vyhrála dvakrát 6:2 a získala svou čtvrtou trofej za poslední tři měsíce i v kariéře.

Česká tenistka Petra Kvitová foto: ČTK

Třiadvacetileté Kvitové se v prvním setu proti ve formě hrající Halepové nedařil první servis, jehož úspěšnost měla pod padesáti procenty, a nepovedlo se jí využít jediný ze čtyř brejkbolů. Naopak o dva roky mladší Rumunka neprováhala ani jednu ze dvou šancí a získala vedení 5:2, které při vlastním podání potvrdila.

Druhý set zahájila Halepová dvěma úspěšnými brejky a v úvodních čtyřech vyhraných gamech dovolila české jedničce jen tři fiftýny. Kvitová už hry při svých zbývajících podáních získala, ale na soupeřku nevyzrála a ta hned při prvním mečbolu pečetila skóre znovu na 6:2.

"Nenapadlo by mě, že vyhraju ve dvou setech. Hrálo se mi fakt dobře, užívala jsem si každý moment," radovala se v pozápasovém rozhovoru na kurtu Halepová. "Chtěla bych ale pogratulovat i Petře k dobrému týdnu," řekla.

Kvitové fandil kapitán Fed Cupu Pála

Rumunka v červnu vyhrála v Norimberku a Hertogenboschi, v červenci triumfovala v Budapešti. V dalším vydání žebříčku se posune na 19. místo a poprvé pronikne do dvacítky. "Je to opravdu skvělé, cítím se moc dobře a snažím se na kurtu bavit," řekla hráčka, která se s Kvitovou utkala poprvé v kariéře.

Kvitová po zápase děkovala fedcupovému kapitánovi Petru Pálovi, který ji na turnaji doprovázel. "Byl to dobrý turnaj, chtěla bych poděkovat Petrovi, organizátorům i fanouškům, moc si to tady užíváme," uvedla předloňská wimbledonská vítězka při přebírání ceny pro poraženou finalistku.

Česká hráčka letos vyhrála v únoru v Dubaji, další finále v Katovicích prohrála a celkově je její bilance v rozhodujících duelech 10:4. "Chtěla bych pogratulovat Simoně, dneska se jí opravdu dařilo, přeju jí, aby jí vyšlo i US Open," řekla Kvitová na adresu soupeřky, která díky výhře na betonu letos triumfovala už na každém povrchu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!