Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kvitová neměla slitování ani se Sasnovičovou a v Sydney si zahraje ve finále

Sport

  14:50
Petra Kvitová je ve finále turnaje v Sydney. Po bezmála pěti hodinách čekání kvůli dešti smetla v semifinále Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou 6:1 a 6:2.

Petra Kvitová foto: ČTK/AP

VIDEO: Úder z jiné galaxie. Brit Evans prohodil soupeře nevídaným míčem za zády

O titul se utká s domácí Ashleigh Bartyovou, která úvodní semifinále proti Nizozemce Kiki Bertensové odehrála ještě předtím, než se v Sydney rozpršelo.

Kvitová se na kurt dostala až těsně před půlnocí místního času. Do zápasu vlétla ve velkém stylu, v prvním setu ztratila jen jednu hru. Ve druhé sadě se Sasnovičová držela jen do stavu 2:2. 

Pak Kvitová vyhrála čtyři gamy za sebou a po 66 minutách zápas ukončila. Bělorusce tak vrátila překvapivou porážku z loňského prvního kola Wimbledonu.

Kvitová byla stejně jako ve čtvrtečním čtvrtfinále proti světové dvojce Angelique Kerberové agresivní na returnu i ve výměnách. 

Nasbírala 22 vítězných úderů a udělala 13 nevynucených chyb. Navíc vyhrála více než 80 procent výměn po svém prvním servisu. Sasnovičová se snažila o obdobný herní projev, ale hůře podávala a více chybovala.

Turnaj v Sydney, kam se přihlásila na poslední chvíli po neúspěchu v Brisbane, je pro Kvitovou ve znamení čekání. 

Česká tenistka Petra Kvitová.
Petra Kvitová během Tturnaje mistryň

Déšť ji dlouho nepustil na kurt před utkáním druhého kola, její čtvrtfinále s Kerberovou pak bylo dvakrát přerušené. 

„Stálo za to si počkat. Jsem opravdu ráda, že jsme se dostaly na kurt. Myslím, že jsem odehrála výborný zápas,“ poznamenala po zápase na kurtu Kvitová.

V sobotním finále může navázat na triumf z roku 2015. Bartyovou zatím v obou vzájemných duelech porazila. 

Naposledy spolu hrály v roce 2017 ve finále v Birminghamu, kde Kvitová získala první titul po napadení a pořezání levé ruky. 

Bartyová ale v Sydney na cestě do finále porazila i světovou jedničku Simonu Halepovou. Bertensovou dnes udolala 6:7, 6:4 a 7:5.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!