Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Kvitová nepoleví ani o Štědrém dnu. Bude trénovat

Sport

  22:19
FULNEK (Novojičínsko) - Nejlepší česká tenistka Petra Kvitová bude možná trénovat i na Štědrý den, ale večer stráví s rodiči. Vše, co potřebuje, má, a tak kdyby si mohla přát něco pod stromeček, bylo by to zdraví. Konec kariéry plánuje kolem třicítky. Jednadvacetiletá sportovkyně to dnes řekla v rodném Fulneku na Novojičínsku, kam přijela na setkání s obyvateli města.

Obyvatelé Fulneku se na besedě v tamním kulturním centru setkali se svou slavnou rodačkou, tenistkou Petrou Kvitovou. foto: ČTK

V sále místního kulturního centra, vyzdobeném jejími portréty, které nakreslily děti, odpovídala na různé otázky diváků. "Takové povídání s lidmi jsem ještě nezažila. Vůbec nevím, jak to bude probíhat. Doufám, že to bude uvolněná atmosféra v přátelském duchu, než jak to známe na tiskovkách. Ale věřím, že fulnečtí obyvatelé jsou fajn," řekla před začátkem. Dodala, že obrázky se dětem moc povedly.

Lidé tenistce, se kterou se mnozí osobně znají, i jejímu trenérovi Davidu Kotyzovi připravili vřelé přijetí, ač sál nebyl zcela plný. Když Fulnek vítal Kvitovou po vítězství ve Wimbledonu, sešlo se na náměstí na 1500 lidí. Přišlo jich necelých 200. "Vždycky se vracíte do rodného města, je to pro vás specifické a krásné. Naposledy když jsem tady byla v létě, to bylo něco neskutečného, že přišlo tolik lidí," uvedla Kvitová.

Jejího otce a zároveň prvního trenéra, fulneckého místostarostu Jiřího Kvitu tlačili místní k přiznání, že při sledování televizních přenosů dceřiných zápasů uklidňuje nervy sklenkou kořalky. Druhé hráčky světa se ptali například na to, kdy plánuje ukončit kariéru. "Teď se na to odpovídá lehce. Kolem třiceti bych s tenisem asi končila, abych mohla založit rodinu a žít jako každý normální člověk," řekla Kvitová. Na další otázku odpověděla, že kdyby nebyla tenistkou, asi by teď hrála volejbal.

Kotyza: Štve mě, že Petra neposlouchá bigbít

Vánoce bude trávit trošku tenisově. "Toho času na užívání opravdu není moc a musím i trénovat, možná i na Štědrý den půjdu hrát," řekla Kvitová. Předsevzetí do nového roku si nikdy nedávala a ani letos to měnit nebude.

Trenéra Kotyzy se lidé ptali, zda ho tenistka někdy odmítá poslouchat. "Na tréninku se s tím moc nesetkávám. Ale nechce poslouchat rádio, když řídím. Protože to si ladím podle sebe a ona můj bigbít neposlouchá. To mě štve," řekl Kotyza.

Fulnecká starostka Jana Mocová uvedla, že díky Kvitové je Fulnek známý nejen v České republice, ale také ve světě. "Co udělala Petra pro Fulnek, je úžasné. Starostové jiných měst nám to určitě závidí, ale v tom pozitivním slova smyslu," řekla starostka.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!