130 let

Tenistka Petra Kvitová vypadla v Miami ve čtvrtfinále a přišla o možnost stát se po turnaji světovou jedničkou. | foto: Reuters

Kvitová podlehla v Miami Australance Bartyové. Světovou jedničkou zatím nebude

Sport
  •   8:06
Miami - Tenistka Petra Kvitová vypadla v Miami ve čtvrtfinále a přišla o možnost stát se po turnaji světovou jedničkou. Turnajová trojka prohrála v utkání přerušeném deštěm s Australankou Ashleigh Bartyovou 6:7, 6:3 a 2:6.

Česko má v Miami jistou semifinalistku, ve čtvrtfinále se totiž střetnou pátá nasazená Karolína Plíšková a Markéta Vondroušová.

Zápas Kvitové s Bartyovou narušil déšť na chvilku ve třetím a na dvě hodiny ve čtvrtém gamu úvodní sady. Po návratu získala Kvitová brejk na 3:2, o který vzápětí přišla. V dramatické koncovce setu odvrátila za stavu 5:6 setbol, v tie-breaku vedla 5:2 a při svém setbolu netrefila dobře return a o sadu posléze přišla.

Turnajová trojka prohrála v utkání přerušeném deštěm s Australankou Ashleigh...
Obžalovaný Radim Žondra na cestě k soudu v případu napadení Petry Kvitové.

Ve druhém setu získala Kvitová dvakrát servis australské tenistky a vynutila si rozhodující sadu. V té si prohrála podání na 0:2 a měla problémy s dýcháním. Ještě snížila brejkem na 2:3, ale pak ztratila tři hry v řadě a zápas ukončila dvojchybou.

Svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka Kvitová by se stala poprvé první hráčkou světa, kdyby turnaj vyhrála, nebo teoreticky v případě postupu do finále.

Útočník, který přepadl tenistku Kvitovou v jejím bytě, dostal 8 let vězení

Kvitová hrála zápas na Floridě jen pár hodin poté, co soud v Brně poslal zatím nepravomocně Radima Žondru na osm let do vězení za napadení dvojnásobné wimbledonské vítězky v prosinci roku 2016, při kterém jí pořezal levou ruku.

Autor: ČTK