Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kvitová pomohla sokyni: To bude lehčí Fed Cup

B. J. King Cup

  21:36
ISTANBUL - Díky Petře Kvitové postoupila ruská tenistka Věra Zvonarevová do semifinále Turnaje mistryň. Češka porazila v posledním utkání Červené skupiny v Istanbulu Polku Agnieszku Radwaňskou 2:0 na sety, což posunulo do víkendových bojů Zvonarevovou. Radwaňská potřebovala vyhrát set.

Petra Kvitová. foto: ČTK

"Doufám, že Věra bude ráda a potom to bude lehčí ve Fed Cupu," vtipkovala Kvitová na tiskové konferenci směrem k příštímu týdnu. Hned po Turnaji mistryň se totiž Kvitová se Zvonarevovou přesunou do Moskvy, kde budou ruské tenistky hostit český výběr v boji o titul. Kvitová i Zvonarevová jsou týmovými jedničkami.

Kvitová přitom ze začátku nevěděla jak na Radwaňskou vyzrát a s výborně se pohybující soupeřkou rychle prohrávala 1:5. Polku dělily v osmé hře od zisku sady a postupu dva míče, ale jednadvacetiletá Kvitová kamarádku nepustila ani k jedinému setbolu.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ:

Sadu dotáhla do tie-breaku, který vyhrála, a pak získala i druhý set. "Na to, že je někdo kamarádka, člověk při zápase nemyslí a hraje," řekla Kvitová.

"Děkuji," řekl za Zvonarevovou ruský novinář Kvitové a zeptal se, zda na Zvonarevovou myslela. "Ne, soustředila jsem se jenom na sebe," řekla Kvitová.

Faktem zůstává, že v neděli by mohl Turnaj mistryň vyvrcholit finálovým zápasem Kvitové se Zvonarevovou, což by bylo před Fed Cupem velmi pikantní.

Sobotní program

Od 12:00 PESCHKEOVÁ, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Švedovová, Kingová (3-Kaz./USA), KVITOVÁ (3-ČR) - Stosurová (7-Austr.), Azarenková (4-Běl.) - Zvonarevová (6-Rus.), Huberová, Raymondová (2-USA) - Dulková, Pennettaová (4-Arg./It.).

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!