Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kvitová před Turnajem mistryň: Každý zápas jako finále

Sport

  16:10
ISTANBUL - Česká tenistka Petra Kvitová si rychle zvykla na povrch v hale Sinan Erdem v Istanbulu, v které v úterý vstoupí do Turnaje mistryň. V základní skupině chce wimbledonská vítězka brát každý zápas jako finále.

Petra Kvitová foto: ČTK

V hale pro patnáct tisíc diváků je položen povrch Rebound Ace. Na stejném vyhrála Kvitová před čtrnácti dny halový turnaj v Linci, i proto si rychle na něj zvykla. "Je to spravedlivý, nebude to jenom o servisu," řekla tenistka serveru iDnes.

Úterní program

(začátek 16:00 SEČ): KVITOVÁ (3-ČR) - Zvonarevová (6-ČR), Wozniacká (1-Dán.) - A. Radwaňská (8-Pol.), Šarapovová (2-Rus.) - Stosurová (7-Austr.).

Kvitová přesto doufala, že se povrch bude postupem času ohrávat a tím pádem i zrychlovat. "Třeba čopy se najednou zastavují, ale není to nijak strašně pomalé. Doufám, že na tom budou holky hodně hrát, aby to bylo lepší a postupně se to zrychlovalo jako v Linci," řekla jednadvacetiletá Kvitová pro Radiožurnál.

Premiéru mezi elitní osmičkou bere jako výzvu, i když konkrétní cíl si nestanovila. Každý zápas už ve skupině bude brát jako by hrála o titul.

"Budu se muset vlastně hned třikrát připravit jako na finále. Těžký, ale těším se," uvedla. Pokud se jí to podaří, mohla by být úspěšná - letos vyhrála ve finále pět zápasů ze šesti.

Růžová přináší štěstí

Program v Červené skupině začne Kvitová v úterý proti Rusce Věře Zvonarevové a dále narazí na světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska a Poku Agnieszku Radwaňskou. "Tady už si nevyberete, je to vachrlatý. Vždycky tam bude někdo, kdo vám úplně nesedí. Prostě se musím poprat s každou," řekla Kvitová.

Na kurtu se Kvitová stejně jako v Linci ob jeví v růžovém tenisovém modelu. "Přináší štěstí," usmála se při vzpomínce na triumf v rakouské hale.

Třeba se jí bude dařit i v Istanbulu. Její trenér David Kotyza na dotaz WTA, kdy by chtěl, aby Kvitová hrála, odvětil, že v neděli. Tehdy je totiž na programu finále. "To je fajn, že už se jich ptal a zarezervoval to. Já teď můžu být úplně v pohodě," smála se Kvitová.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!