Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kvitová si v Eastbourne zahraje o titul

Sport

  14:45
EASTBOURNE - Česká tenistka Petra Kvitová si v Eastbourne zahraje o titul. Postup ze semifinále wimbledonské generálky jí usnadnila Slovenka Daniela Hantuchová, která zápas ve druhém setu za stavu 7:6 a 4:2 pro soupeřku skrečovala. Ve finále se pátá nasazená Kvitová ještě dnes utká s Marion Bartoliovou z Francie.

Petra Kvitová foto: ČTK

Kvitová do zápasu, který se měl hrát už v pátek, ale kvůli dešti byl přeložen na sobotu, nevstoupila dobře a Hantuchová se ujala vedení 3:0. Osmá tenistka světa ale dokázala vyrovnat a sadu pro sebe získala v tie-breaku 11:9. Druhý set byl od začátku jasnou záležitostí Kvitové a Hantuchová poté zápas za stavu 4:2 kvůli zranění břišních svalů skrečovala.

Česká tenistka si o titul zahraje s Bartoliovou, která v semifinále porazila Australanku Samanthu Stosurovou. Kvitová má zatím ve třech dosavadních finálových zápasech v sezoně stoprocentní bilanci a celkově bude usilovat o pátý titul v kariéře.

Titul může v Eastbourne získat také Květa Peschkeová, která spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou postoupila do finále čtyřhry po výhře 6:4, 6:3 nad španělskou dvojicí Anabel Medinaová-Garriguesová, Maria José Martínezová-Sánchezová. Jejich soupeřem bude americká dvojice Liezel Huberová, Lisa Raymondová.

Tenisový turnaj mužů a žen v Eastbourne (tráva):

Ženy (dotace 618.000 eur):
Dvouhra - semifinále
:
Kvitová (5-ČR) - Hantuchová (SR) 7:6 (11:9), 4:2 skreč,
Bartoliová (6-Fr.) - Stosurová (7-Austr.) 6:3, 6:1.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...