Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kvitová už je v Palermu, nabírá energii na Fed Cup

B. J. King Cup

  19:01
PALERMO - Hodinu před pondělní půlnocí dorazila tenistka Petra Kvitová do Palerma a zkompletovala český tým před víkendovým semifinále Fed Cupu proti Itálii. V úterý světová osmička odpočívala a nabírala energii ze sluníčka a poprvé si půjde vyzkoušet antukový kurt při středečním tréninku.

Petra Kvitová foto: MAFRA - Alexandr Satinský

Kvitová dorazila za výběrem kapitána Petra Pály o den později, protože v neděli hrála v Katovicích finále, v kterém prohrála s Italkou Robertou Vinciovou.

Na hotel Kvitová dorazila v pondělí v jedenáct večer. "Vypadá to, že všichni jsou ve výborné náladě. Doufám, že to dopadne dobře, urveme tři body a postoupíme do finále, abychom se mohly ukázat doma," uvedla Kvitová na facebooku týmu.

Dnes měla Kvitová volný den, aby vstřebala únava po předcházejícím týdnu a po náročném cestování. "Odpočívám a snažím se nabrat energii ze sluníčka," řekla Kvitová. "Pinknout si půjdu ve středu odpoledne, ale nebude to nic extra. Jen abych si vyzkoušela kurt a prostředí," řekla.

Z polských Katovic zamířila Kvitová v neděli večer domů do Prostějova. "Přijela jsem v noci a ještě si rychle prala, abych měla co zabalit na Fed Cup a následně na turnaj ve Stuttgartu, kam pak pokračuji," poznamenala třiadvacetiletá Kvitová.

V Palermu už od pondělí trénuje čtveřice Klára Zakopalová, Lucie Šafářová, Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková. "Holky jsem viděla a byla se podívat i na kurt. Vypadá pěkně a klub je hodně domácký, což je příjemné," řekla Kvitová.

Světová osmička Kvitová by měla být jedničkou dvojnásobných vítězek soutěže, o dvojce kapitán Pála rozhodne mezi Zakopalovou a Šafářovou.

Italský tým tvoří Sara Erraniová, Vinciová, Francesca Schiavoneová a Flavia Pennettaová.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!