Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kvitová prohrála šestý z osmi letošních duelů. V Dauhá podlehla 88. hráčce světa

Davis Cup

  16:30
DAUHÁ/DUBAJ - Pátá nasazená Petra Kvitová nenavázala v Dauhá na úterní vítězství nad krajankou Barborou Strýcovou a ve třetím kole vypadla s 88. hráčkou světa Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska, které podlehla 7:5, 2:6 a 1:6. Nejlepší česká tenistka tak v osmém letošním zápase zaznamenala šestou porážku.

Petra Kvitová potvrdila nepříliš dobrý vstup do sezony další prohrou. foto: Reuters

Trápící se Kvitová zastavila rozjetou bojovnici Strýcovou, Šafářová padla

Kvitová v utkání plném chyb z obou stran potvrdila, že v této sezoně marně hledá formu z úspěšných období v minulých letech.

Osmá tenistka světového žebříčku sice vyhrála první set 7:5 a ve druhém vedla 2:1, její osmnáctiletá soupeřka ale následně zpřesnila údery a hra Kvitové se začala rozpadat.

Zklamaná Petra Kvitová si stěžovala na to, že byla nervózní.
Radující se Tomáš Berdych.

Z následujících dvanácti gamů dvojnásobná wimbledonská šampionka vyhrála jediný, navíc při soupeřčině servisu, a symbolicky při vlastním podání zápas prohrála za necelé dvě hodiny.

Celkově přišla Kvitová o podání osmkrát, během černé série v druhém a třetím setu dokonce šestkrát v řadě.

Berdych jde v Dubaji do čtvrtfinále

Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Dubaji do čtvrtfinále. Ve druhém kole třetí nasazený hráč porazil italského soupeře z kvalifikace Thomase Fabbiana 6:2, 6:2.

Berdych je zpět. Česká jednička opět povede do boje daviscupový tým

Turnaj naopak skončil pro jiného českého daviscupového reprezentanta Lukáše Rosola, který prohrál 3:6, 6:7 s Felicianem Lópezem ze Španělska.

Sedmý tenista světa a dvojnásobný finalista z Dubaje Berdych potvrdil proti Fabbianovi roli jasného favorita a i s využitím výrazné výškové převahy nedal šestadvacetiletému Italovi šanci.

Až 144. hráč světového žebříčku mu dokázal v úvodu druhého setu vzít jednou podání, Berdycha to ale v hladké cestě mezi nejlepší osmičku nezastavilo.

Oplatí Kyrgiosovi nedávnou porážku?

Ve čtvrtfinále se třicetiletý Berdych utká s Nickem Kyrgiosem v odvetě za sobotní dvousetovou porážku v semifinále turnaje v Marseille, který pak Australan vyhrál. Mají teď spolu vyrovnanou bilanci 1:1.

Dauhá - dvouhra - 3. kolo:

Ostapenková (Lot.) - Kvitová (5) 5:7, 6:2, 6:1.

Dubaj - dvouhra - 2. kolo:

Berdych (3) - Fabbiano (It.) 6:2, 6:2, López (6-Šp.) - Rosol 6:3, 7:6 (8:6).

Čtyřhra - 1. kolo:

Nestor, Štěpánek (Kan./ČR) - Boppana, Mergea (2-Indie/Rum.) 3:6, 7:6 (8:6), 10:4.

„Nick hraje hodně dobře, má spoustu sebevědomí a úroveň jeho hry je mnohem vyšší než obvykle. Takže to pro mě bude velká výzva,“ řekl Berdych.

„Rozhodně mu mám co vracet za minulý víkend, takže se musím pořádně soustředit, snažit se pozvednout svou hru a zase předvádět dobrý tenis,“ dodal český tenista.

Rosol proti Lópezovi přišel o první set po ztrátě podání ve čtvrté hře.

Rosolovi se tentokrát obrat nepodařil

Také ve druhé sadě byl první, kdo neudržel servis, ale vzápětí se mu také povedl brejk a musela rozhodnout zkrácená hra. V ní český tenista vedl 3:0 a 4:2, ale nakonec musel odvracet mečboly.

Dvakrát se Rosol (51. v pořadí ATP) ubránil a mohl pomýšlet na podobný obrat jako v úterý, kdy „utekl“ dokonce ze tří mečbolů Indovi Yukimu Bhambrimu.

24. hráč světového žebříčku López ale třetí šanci na ukončení utkání využil. Vyrovnal tím bilanci vzájemných zápasů s Rosolem na 1:1.

Autor: