Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

Utrápená Petra Kvitová vypadla na US Open už ve druhém kole, Muchová jde dál a narazí na Serenu

Petra Kvitová foto: Reuters

NEW YORK - Petra Kvitová vypadla z grandslamového US Open ve druhém kole, což je v New Yorku její nejhorší výsledek po osmi letech. Šestá nasazená hráčka podlehla Němce Andree Petkovicové dvakrát 4:6. Karolína Muchová naopak postoupila stejně jako vloni při své premiéře do 3. kola. Sie Šu-wej z Tchaj-wanu zdolala 6:1, 4:6, 7:6 a čeká ji Serena Williamsová.
  18:50aktualizováno  19:32

Strýcová: Máma mi pořád říká, že už se těší na vnoučata, ale já chci hrát i příští rok

Kvitová má od května problém s předloktím levé ruky a po Wimbledonu odehrála před cestou na betony do Flushing Meadows jen jeden zápas. Hůře v New Yorku dopadla naposledy v roce 2011, kdy skončila hned v 1. kole.

V prvním setu obě hráčky dobře podávaly. První brejkbol utkání měla Kvitová, ale v sedmé hře neuspěla. Za stavu 4:5 Němka zariskovala, opírala se do returnů i úderů, dostala Češku pod tlak a při prvním setbolu jí pomohla páska.

Petra Kvitová v souboji s Denisou Allertovou.
Petra Kvitová v souboji s Denisou Allertovou.

Kvitová před druhým setem sundala čelenku a hned prorazila Petkovicové servis. Zvýraznit náskok mohla v páté hře, ale neuspěla a soupeřka srovnala. 

Kvitová se za stavu 4:4 snažila vykřesat naději. V devítiminutovém gamu ale Petkovicové podruhé podání nevzala a vzápětí při svém servisu zápas ztratila.

Muchová vydřela výhru nad parťačkou Strýcové

Wimbledonská čtvrtfinalistka Muchová nastoupila proti Sie Šu-wej razantně, v úvodním setu jí sebrala všechna podání a za necelou půlhodinu vedla 6:1. 

Vyrovnanou druhou sadu ale v závěru ztratila a rozhodovalo se tak až v koncovce třetího setu.

Třiadvacetiletá Muchová vedla ve 12. gamu při podání soupeřky 40:0, tři mečboly ale nevyužila a musela o postup bojovat v tie-breaku.

Karolína Muchová se raduje z výhry

V něm se rychle ujala vedení 6:1 a tentokrát už si výhru nenechala utéct. Pátý mečbol proměnila a vyhrála i druhý vzájemný zápas s tchajwanskou tenistkou.

Ve třetím kole doplnila Karolínu Plíškovou, jejíž příští soupeřkou bude Ons Džabúrová z Tuniska. 

Muchová se může těšit na duel s domácí hvězdou Serenou Williamsovou, která na US Open bojuje o 24. grandslamový titul. Na svůj zápas ještě čeká Kristýna Plíšková.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!